אוכל
תמונת AVI׃ none

קציצות טלה וחצילים על לחם אבוד

קציצות משודרגות בחצילים ומוגשות על קוביות לחם מתובלות בזיגוג טחינה

חיים כהן | מאסטר שף | פורסם 18/11/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 150 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 ק"ג בשר טחון של טלה (רצוי ירך, גם כתף יהיה מצוין)
3 חצילים בינוניים קלויים
בצל
צרור פטרוזיליה
ביצה
3 פרוסות לחם שהושרו במים
מלח
פלפל שחור
שמן זית

לרוטב

2 קילו עגבניות
5 שיני שום
פלפל ירוק חריף
מלח

ללחם אבוד

לחם אחיד שלם
1/4 כוס שמן זית
פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום קלופה
מלח ים

להגשה

טחינה (טחינה גולמית + מים + מיץ לימון + מלח)
סלט צנוניות או קולרבי בשמן זית ומלח גס

אופן ההכנה:

1 מרוקנים את בשר החצילים למסננת ונותנים לו להגיר נוזלים.

2 להכנת רוטב העגבניות: פורסים את השום והפלפל, חותכים את העגבניות לקוביות גסות. מחממים בסיר שמן זית, מטגנים קלות את הפלפל, מוסיפים את השום לטיגון מהיר ומצרפים את העגבניות. ממליחים ומכסים. מבשלים על אש בינונית 5-10 דקות.

3 להכנת הקציצות: קוצצים בצל ופטרוזיליה, מערבבים בקערה את הבשר, החצילים, הלחם, הבצל והפטרוזיליה, מלח ופלפל. יוצרים קציצות, מטגנים בשמן זית ומוציאים. מכניסים את הקציצות המטוגנות לסיר עם רוטב העגבניות. מבשלים יחד 5 דקות.

4 להכנת לחם אבוד: מחממים תנור ל-170 מעלות. פורסים את הלחם לפרוסות עבות וקולים בתנור שחומם מראש כ-8 דקות עד שמזהיב. חותכים את הלחם לקוביות, מכניסים לקערה ומערבבים עם שאר החומרים.

5 להרכבת המנה: מניחים במרכז הצלחת ערמת לחם אבוד. יוצקים את הרוטב והקציצות ומעט טחינה. מניחים את התבשיל מסביב ללחם. יוצקים מעל טחינה ופטרוזיליה קצוצה ומגישים.