קבב כבש בקדאיף וטנזיה מרוקאית
הכבש מולבש על מקלות קינמון ארומטים ותבשיל הפירות היבשים- הטנזיה, משלים את החוויה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
לתערובת הבלילה
1 ביצה
1/2 בצל
פרוסת לחם שהושרתה במים וסחוטה
כפית ראס אל חנות (תבלין)
מלח
מעט מאוד מים
לתערובת הבשר
450 גרם בשר בקר טחון
150 גרם שומן כבש טחון
מקלות קינמון
1/2 חבילה שערות קדאיף
להגשה
סילאן
טחינה גולמית
לטנזיה המרוקאית
1 בצל פרוס
2 כפות דבש
2כפות סוכר חום
רבע כפית זנגוויל מגורד טרי
להשרות ביין לבן כחצי שעה: תאנים, שזיפים, משמשים וצימוקים (את הצימוקים רק לקראת הסוף) (5-6 מכל סוג)
חצי בקבוק יין
תבלינים
רבע כפית ראס אל חנות
מעט הל
מעט ציפורן טחונה
מעט קינמון
מעט מאוד זנגוויל טחון
כפית חומץ בלסמי
כפית רוטב סויה
מעט מאוד מלח
אופן ההכנה:
הקבב:
1 מעבדים את מרכיבי התערובת עד לקבלת בלילה.
2 מערבבים את שני סוגי הבשר בקערה.
3 מוסיפים את הבלילה לתערובת הבשר ומטמיעים היטב לתערובת אחידה.
4 עושים כדור בשר בינוני ומלבישים אותו על מקל קינמון בודד. ממשיכים באותו אופן עם יתר הבשר.
5 מלפפים סביב כל מקל קינמון קבוצה של שיערות קדאיף (עוטפים את הבשר בשכבה אחת לא יותר).
6 מכניסים לתנור למשך 25 דקות על חום של 180 מעלות.
7 מוציאים מהתנור ויוצקים סילאן וטחינה גולמית.
הטנזיה:
1 מטגנים בסיר שטוח את רצועות הבצל.
2 כשמזהיב מוסיפים את הדבש והסוכר החום. מבשלים 2-3 דקות.
3 מוסיפים את הזנגוויל המגורד ואת הפירות היבשים ומטגנים אותם 2-3 דקות.
4 מוסיפים את התבלינים.
5 מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה על אש בינונית גבוהה.
6 מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות עד שהנוזלים מסמיכים.
7 מגישים לצד הקבבים (עובד נפלא גם עם אורז).
בתיאבון