אוכל
צילום׃ "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה

שוק טלה צלויה

הנצלית בתנור חם עם לקט ירקות אביביים

מאיר דנון | "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה | פורסם 21/03/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.5 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 שוקי בייבי טלה /שוק טלה קטנה

שן שום

מלח פלפל, שמן זית

לתוספת

250 גרם שעועית ירוקה

250 גרם שעועית צהובה

250 גרם אפונה סינית

200 גרם אפונת גינה טרייה

צרור אספרגוס

20 זיתים מגולענים

2 גזרים

אופן ההכנה:

1 מבקשים מהקצב להסיר את עצם הירך מהנתח, קושרים את הנתח באמצעות חוט קשירה, מורחים אותו בשן השום, ממליחים ומפלפלים, מפזרים מעט שמן זית וצולים בתנור בחום 180 מעלות כ- שעה.

2 מביאים סיר גדול עם מים לרתיחה, מוסיפים לו מלח ומבשלים כל ירק בנפרד עד שהוא רך אך לא רך מדי. מצננים במים קרים, מסננים ושומרים את כל הירקות יחדיו בתבנית. מוסיפים את הזיתים המגולענים.

3 כשבשר שוק הטלה מוכן, מניחים אותו למנוחה כ-30 דקות, מעבירים את הירקות לתבנית הצלייה ומחממים אותם במיצי הצלייה ומגישים עם חרדל חזק.

>> לעוד עיקריות מומלצות לארוחת החג.