קציצות מנגולד וגבעולי מנגולד ממולאים
נהדר ועשיר
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
1 ק"ג עלי מנגולד
1 ק"ג בשר טחון
1 חבילת כוסברה קצוצה
3 שיני שום קצוצות
מעט פלפל שחור גרוס
מעט מלח
3 כפות קמח
2 ביצים
לרוטב
1/2 כוס מיץ לימון
2 כוסות מים
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית אבקת מרק עוף
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
1 הכנת הקציצות: קוצצים את עלי המנגולד (ללא החלק הלבן) קיצוץ גס, מפזרים מעליהם כפית מלח ומועכים, משאירים בצד למשך חצי שעה. לאחר חצי שעה שופכים מים קרים על העלים ומעבירים למסננת. סוחטים היטב בין כפות הידיים ומניחים את העלים הסחוטים בקערה נקייה. 2. מוסיפים לעלים את השום הקצוץ, מחצית מכמות הכוסברה, הביצים, הקמח, 300 גר' מהבשר הטחון, מלח ופלפל. מערבבים היטב, וצרים מהתערובת קציצות יפות. 3. מטגנים את הקציצות כשלוש-ארבע דקות מכל צד עד שהן שחומות ויפות. 4. הגבעולים הממולאים: לוקחים את גבעולי המנגולד שנשארו וחותכים לחתיכות באורך של כ-10 ס"מ לערך. שוטפים במים ומייבשים במגבת מטבח. 5. מערבבים בקערה את הבשר, השום והכוסברה ומוסיפים מלח ופלפל ומערבבים לתערובת אחידה. יוצרים מהתערובת קציצות מאורכות. 6. מכינים "סנדביצים": ממלאים גבעול אחד בקציצה, מניחים עליו גבעול שני ומהדקים. טובלים את הגבעולים הממולאים בחלבון ביצה טרוף, טובלים היטב בקמח, מכל הצדדים ומטגנים במחבת ובה כ-2 ס"מ של שמן חם, עד שהגבעולים הממולאים זהובים יפה. 7. הכנת לרוטב - מניחים את כל חומרי הרוטב בסיר, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. 8. מסדרים בסיר שטוח ורחב את הקציצות והגבעולים הממולאים, יוצקים מעל את הרוטב, מביאים לרתיחה וממשיכים בבישול על אש קטנה במשך 50 דקות