תבשיל הודו בציפוי תפוחי־אדמה
קלסיקה מהמטבח האנגלי. מאפה שהוא ארוחה בתבנית אחת - טעימה מאוד, משביעה ולא יקרה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
1 כף שמן זית
700 גרם חזה הודו, חתוך לקוביות
3 גזרים, פרוסים דק1 בצל, קצוץ
3 גבעולי סלרי, פרוסים לטבעות
1 לפת, קלופה ופרוסה דק
2 כפות קמח
4 עגבניות, קצוצות
2 כוסות מרק עוף (אפשר מאבקה)
מלח ופלפל
5-6 תפוחי־אדמה גדולים, קלופים ופרוסים דק
1 כף מרגרינה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מחממים בסיר גדול את שמן הזית ומזהיבים את קוביות ההודו כ-5 דקות. מעבירים לצלחת.
2 מוסיפים לסיר את הגזר, הבצל, הסלרי והלפת ומזהיבים כ-5 דקות.
3 מחזירים לסיר את ההודו ומוסיפים את הקמח, מערבבים היטב כדי שלא ייווצרו גושים ומוסיפים את העגבניות והמרק. מבשלים 4 דקות, מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לתבנית חסינת חום.
4 . מסדרים על התבשיל את פרוסות תפוחי־האדמה בשורות חופפות כרעפים. מפזרים מעט מרגרינה על תפוחי־האדמה ומתבלים במלח ופלפל. מכסים ברדיד כסף ואופים כשעתיים עד שעתיים וחצי, עד שתפוחי–האדמה מתרככים; ב-45 הדקות האחרונות מוציאים את רדיד האלומיניום ומניחים לתפוחי־האדמה להשחים.