אוכל
צילום׃ דן פרץ, יחסי ציבור

שוקי טלה בשום ודבש רוזמרין

על מבחר עגבניות צלויות

אבירם דותן | מסעדת JOY | פורסם 12/07/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

12 יחידות של שוקי טלה

למשרה:

1/3כוס דבש
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס חומץ בלסמי
1 כפית חרדל
3 כפות רוזמרין טרי קצוץ
3 ראשי שום מפורקים לשינים
מלח
פלפל

עגבניות מכל הסוגים:

שרי אדום
שרי תמר אדום
שרי צהוב
עגבניות מיובשות

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי המשרה יחד, מוסיפים את השוקים של הטלה ומשרים למשך שעתיים. 2. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. 3. מעבירים את השוקים לתבנית ויוצקים מעל את כל המשרה, מכסים ברדיד אלומיניום וצולים למשך שעה. 4. מסירים את הרדיד אלומיניום וממשכים לצלות כחצי שעה עד שהשוקים משחימים. 5. בתבנית נפרדת: מניחים את כל סוגי העגבניות מערבבים עם שיני שום ורוזמרין מוסיפים מעט מלח גס שמן זית. 6. מכניסים לתבנית לתנור למשך חצי שעה בחום של 180 מעלות.