אוכל
תמונת AVI׃ none

פיתה עם כדורי אנטריקוט, חציל קלוי, טחינה וסלט

מנת האודישן של יסמין מרחב מבטיחה חגיגה של בשרים וירקות בפיתה. בואו לנסות

יסמין מרחב | מאסטר שף | פורסם 19/10/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חצי ק"ג בשר אנטריקוט טחון פעם אחת
מלח
פלפל
טחינה גולמית – עדיף קרוואן משכם
כוס מים קרים מאוד
4-5 פרוסות לימון כבוש
מלח לפי הצורך
1-2 חציל עדיף באלאדי (מזהים חציל באלאדי לפי החלק התחתון הרחב שלו שנראה כמו שתי לחיים תפוחות)
חלבון משתי ביצים, לערבב במזלג
שמן לטיגון

לסלט

2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות
חצי בצל סגול חתוך דק
1 פלפל ירוק חריף ללא חרצנים, חתוך לקוביות קטנות
שמן זית
מלח לתיבול

אופן ההכנה:

לכדורי אנטריקוט 1 ממליחים ומפלפלים את בשר האנטריקוט. 2. לשים קלות את הבשר, ויוצרים בידיים כדורים קטנים בקוטר 2.5 ס"מ. 3. מטגנים את הבשר במחבת בשמן קנולה בגובה 1 ס"מ מכל הצדדים עד שמוכן. להיזהר לא לשרוף את הבשר: הכדורים צריכים להישאר באמצע מעט אדמדמים. 4. מניחים על נייר סופג.

לטחינה 1 שמים במעבד מזון חצי כוס טחינה גולמית, פרוסות לימון וחצי כוס מים ומפעילים לחצי דקה. 2. מוציאים ומוסיפים מים לפי הצורך עד שהטחינה נשארת סמיכה ולא נוזלית מדי. 3. מוסיפים מלח לפי הטעם. אם הטחינה נוזלית מדי יש להוסיף כף טחינה גולמית.

חציל קלוי 1 מקלפים את החציל (ללא הקצוות) , ופורסים אותו ללפרוסות בעובי חצי ס"מ לאורכו (עדיף ליצור מלבן ישר). 2. ממליחים ושמים כמה דקות בצד. 3. מנגבים את פרוסות החצילים בנייר סופג, וטובלים כל פרוסה בחלבון 4. מטגנים את החצילים משני הצדדים עד להזהבה קלה. 5. מניחים על נייר סופג, לספיגת שאריות השמן.

הרכבת המנה מורחים חצי פיתה טרייה בכף טחינה, מוסיפים פרוסת חציל, 4 כדורי אנטריקוט וכף גדושה סלט. אם יש מקום שמים כדור נוסף למעלה ועליו מעט טחינה.