אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

קורן דוגס והאש פאפיז

תום פרנץ משתף במתכונים אמריקאיים ומושחתים כמו שאנחנו אוהבים: קורן דוגס - נקניקיות מצופות ומטוגנות, והאש פאפיז - כדורי בצק שמכינים מהשאריות. תשאירו את רגשות האשם בצד ותבלו

תום פרנץ | mako אוכל | פורסם 23/04/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

קורן דוגס, המנה האמריקאית המוכרת, הומצאה על ידי יצרני נקניקיות שהתיישבו בטקסס בתחילת המאה הקודמת וחיפשו דרך לחבב את הנקניקיות על הקהל המקומי. הנקניקיות צופו בבלילה של קמח תירס (שמאוד נפוץ בדרום ארצות הברית), טוגנו בשמן עמוק, והשאר זו היסטוריה - הקורן דוגס הפכו למנת דגל בכל יריד, פסטיבל, או משחק ספורט וזהו אחד ממאכלי הרחוב הכי אהובים שיש בארצות הברית. אפשר לטגן גם את שארית הבלילה שנותרה אחרי שסיימתם לצפות את הנקניקיות, ולקבל האש פאפיז - כדורי בצק מטוגנים שמוגשים כתוספת ליד מנות עוף ודגים בדרום ארצות הברית. הטעם מאוד מזכיר את לחם התירס המפורסם של הדרום, רק במטוגן, ואפשר להוסיף מתיקות ולהרוויח גם קינוח לארוחה. בקיצור, חגיגת טיגונים מושחתת שאפשר להרשות לעצמנו פעם ב...

מרכיבים :

ל-8-10 נקניקיות ועוד 10-12 האש פאפ

1 כוס פולנטה או קמח תירס

1 כוס קמח מנופה

¼ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

1/3 כוס סוכר

1 כף אבקת אפייה

1 ביצה

3/4-1 כוס חלב סויה או שקדים (ללא תוספות סוכר או וניל)

2 כפות דבש

8-10 נקניקיות איכותיות ללא חומרים משמרים

אופן ההכנה:

1 מתחילים בחימום השמן לטיגון - ממלאים סיר בשמן ומדליקים את האש. אם יש מד טמפרטורה, השמן צריך להיות בטמפרטורה של 170 מעלות. אם אין, מטפטפים מעט מהבלילה כדי לראות איך היא מגיבה.

2 במקביל, מחממים תנור ל-120 מעלות, ומכינים תבנית מרופדת בנייר סופג, אליה נעביר את הקורן דוגס המוכנות בכדי לשמור על חומן עד ההגשה.

3 מכינים את הבלילה: בקערה בינונית, מערבבים פולנטה, קמח, מלח, פלפל, סוכר ואבקת אפייה. יוצרים גומה במרכז ומכניסים אליה את הביצה, חלב הסויה והדבש. מערבבים עד שהתערובת חלקה ללא גושים, מוסיפים עוד חלב סויה אם יש צורך.

4 להכנת הקורן דוגס: מוציאים את הנקניקיות מאריזתן ומייבשים אותן היטב היטב על נייר סופג.

5 מעבירים נקניקייה לקערת הבלילה, אפשר להיעזר במזלג, בקיסמים או באצבעות כדי לגלגל את הנקניקיות היטב בבלילה כך שיהיו מכוסות טוב מכל הצדדים. אם רוצים אפשר לשפד את הנקניקיות מראש על שיפוד עץ ואז לטבול בבלילה, אבל קחו בחשבון שלא תוכלו לטגן יותר מנקניקייה אחת בכל פעם.

6 מעבירים את הנקניקייה המצופה לשמן החם ומטגנים 3-5 דקות עד שהן מזהיבות יפה לצבע ענברי. אני נוהג להכניס אותן לשמן בעזרת שני קיסמים שתופסים את הנקניקייה משני צדיה ושומרים שלא תצלול מטה ותידבק לתחתית הסיר. אני מחזיק לחצי דקה את הנקניקייה בשמן בעזרת הקיסמים עד שהבלילה אוטמת את הנקניקייה ואז עוזב וממשיך בטיגון. כשהנקניקייה מוכנה מוציאים מהשמן ומעבירים לתבנית התנור.

7 מגישים מיד, איך שכולן מוכנות. אפשר להגיש את הקורן דוגס עם רוטב מייפל טהור.

האש פאפיז (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
האש פאפיז|צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

8 מכינים את ההאש פאפיז: אם הבלילה דלילה מדי, אפשר להוסיף כפית אבקת אפייה וקצת קמח. מעבירים כף מהבלילה ומעבירים לטיגון בשמן החם.

9 מטגנים כ-4 דקות עד שמתקבל צבע ענברי. מעבירים לנייר סופג ומגישים חם.

>> בשבוע שעבר הכנו שפרדס פאי עם פולנטה
>> ונסו גם את האורז הזה, עם ירקות ונקניקיות