אוכל
צילום׃ בועז לביא, ifeel

פיצה עם נקניקיות

פיצה ביתית מושקעת ועשירה. מומלץ להכין את הבצק יום מראש כדי לאפשר לו לתפוח במשך הלילה במקרר

עופר אלמליח וקובי בנדלק | Zuppa Dogs | פורסם 27/03/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 1 51 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

מרכיבים לרוטב

שמן זית, לטיגון
3 בצלצלי שאלוט, קצוצים
2 שיני שום, קצוצות גס
2 גבעולי אורגנו
2 גבעולי תימין
1 ק"ג עגבניות תמר, קלופות
1 כף רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור גרוס
קורט סוכר

מרכיבים לבצק

25 גרם שמרים טריים (1/2 קובייה)
1 כוס מים פושרים
30 גרם (½1 כפות) סוכר
500 גרם (½3 כוסות) קמח
50 מ"ל (כ-1/4 כוס) שמן זית
40 גרם (2 כפות) מלח

מרכיבים לתוספות

קמח תירס, לקימוח משטח העבודה
1 מצקת רוטב עגבניות לפיצה (ראו בהמשך)
250 גרם גבינת מוצרלה קשה, מגוררת
5 נקניקיות, חתוכות לעיגולים באורך של 1/2 ס"מ

מרכיבים להגשה

חופן עלי ארוגולה
שמן זית

אופן ההכנה:

הבצק:

1 ממיסים בקערה את השמרים, המים והסוכר. מוסיפים את הקמח ואת שמן הזית ולשים במערבל כ-10 דקות במהירות נמוכה.

2 מוסיפים לקערת המערבל את המלח וממשיכים ללוש את הבצק כ-5 דקות נוספות. מניחים לתפיחה של שעה-שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.

התוספות:

1 מרדדים את בצק הפיצה לעובי של 1/2 ס"מ על משטח מקומח בקמח תירס. מורחים מעל הבצק את רוטב העגבניות בעזרת מצקת ובתנועות מעגליות.

2 מפזרים על הרוטב את המוצרלה ואת עיגולי הנקניקיות. אופים בתנור (לקבלת בצק פריך - מומלץ לאפות על אבן שמוט) שחומם מראש ל-200 מעלות. לאחר שהפיצה מוכנה, מפזרים מעט עלי ארוגולה ומזלפים שמן זית.

הרוטב:

1 מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את בצלצלי השאלוט עד שקיפות. מטגנים קלות גם את השום.

2 מוסיפים לסיר את עשבי התיבול, העגבניות והרסק ומבשלים במשך כ-1/2 שעה על להבה נמוכה. מתבלים במלח, בפלפל שחור גרוס ובסוכר.

3 טוחנים את הרוטב ומצננים. משתמשים ברוטב לפיצה רק לאחר שהתקרר לחלוטין.