אוכל
צילום׃ istockphoto

קובה נייא

קובה עם בשר נא - ללקק את האצבעות

ישראל אהרוני | דרך האוכל עם אהרוני וגברי | פורסם 15/12/08 
  • זמן עבודהשעתיים ושלושת רבעי
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.9 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

חצי קילו בשר רזה, נקי משומן ומגידים וטחון פעמיים (ניתן להשתמש בבשר כבש או בבשר בקר, נתחים כמו הפילה והסינטה, הם דלי שומן ומתאימים לאכילה כבשר נא)
2 כוסות בורגול דק מושרה במים
1 בצל קלוף חתוך לרבעים
2-3 כפות עריסה (רסק פלפלים)
2 כפיות כמון
מלח, פלפל שחור טחון טרי
100 גר' צנוברים
כרבע כוס שמן זית עדין

אופן ההכנה:

1 סוחטים את הבורגול מעודפי המים ומניחים אותו במעבד מזון או במטחנת מזון יחד עם הבשר הטחון והבצל. 2. את העיסה המתקבלת מניחים בקערה ומוסיפים לה את העריסה הכמון המלח והפלפל. לשים את התערובת היטב בשתי ידיים במשך כרבע שעה. 3. לקראת סוף הלישה מוסיפים בהדרגתיות את שמן זית לתערובת, טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים את הצנוברים. 4. צרים מהתערובת קציצות מוארכות וצרות, מניחים על צלחת הגשה, מזליפים מעליהן מעט שמן זית ואוכלים.