צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
קציצות בקר ובטטה ברוטב שעועית חריף
לתבשיל העשיר בטעמים הזה יש שתי הוראות הכנה: מטגנים את הרוטב, מבשלים את הקציצות. כמה קל – ככה משביע
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 28/01/14
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
עלות: כ-50 שקלים
מרכיבים (4 מנות):
לקציצות:
500 גרם בשר טחון
1 בטטה בינונית מגוררת
כף כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה)
1/2 בצל מגורר
3 כפות פרורי לחם
כפית פפריקה
מלח
לרוטב:
2 בצל קצוץ גס
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
3 עגבניות חתוכות דק
260 גרם רסק עגבניות
כוס שעועית לבנה קפואה
כוס מים חמים
כף רוטב צ'ילי חריף (לא חובה)
כפית אורגנו
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל והפלפל החריף כ-3 דקות. מוסיפים את שאר המצרכים לרוטב לפי הסדר, מערבבים ומביאים לרתיחה.
2 יוצרים קציצות ומניחים בתוך התבשיל. מבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות.
3 מגישים מעל אורז, או פשוט טובלים חלה טרייה ברוטב.