אוכל
צילום׃ אסף רונן

בשר בקר עם גרגירי חומוס ונענע

תבשיל בשר עם שילוב טעמים מפתיע, מנה מעולה שאפשר לגוון עם ירקות שורש או כל קטנייה

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 30/08/12 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

שמן זית

1 קילו כתף מספר 5 חתוכה לקוביות

5 בצלים חתוכים לפרוסות דקות

2 פלפל שושקה (פלפל אדום מתוק) חתוך לפרוסות

5 שיני שום קצוצות

1 חבילה של עלי נענע (ללא הגבעולים)

2 כפות סילאן

חצי כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית פפריקה חריפה

2 עלי דפנה

מלח ופלפל

500 גר' גרגירי חומוס שהושרו במים לילה

כוס וחצי מים חמים

אופן ההכנה:

1 בסיר סוגרים את הבשר, משזפים את החתיכות פחות מדקה לכל צד.

2 באותו הסיר מטגנים את הבצל עד שהוא שזוף לגמרי. מוסיפים את הפלפלים, שום, נענע, סילאן ותבלינים. מערבבים ומוסיפים את הבשר וגרגירי החומוס.

3 מוסיפים כוס וחצי מים חמים, מתקנים תיבול ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מורידים את האש למינימום ומבשלים כ- 3.5-4 שעות על אש קטנה.

4 ניתן להוסיף לתבשיל בחצי שעה האחרונה של הבישול תפוחי אדמה ובטטות חתוכים לקוביות. אפשר להכין אורז בסמטי עם בצל ועלה דפנה כתוספת לבשר.

* את החומוס אפשר להחליף בירקות שורש, או בכל קטנייה אחרת.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!