בשר בקר עם גרגירי חומוס ונענע
תבשיל בשר עם שילוב טעמים מפתיע, מנה מעולה שאפשר לגוון עם ירקות שורש או כל קטנייה
- זמן עבודהיותר משלוש שעות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
שמן זית
1 קילו כתף מספר 5 חתוכה לקוביות
5 בצלים חתוכים לפרוסות דקות
2 פלפל שושקה (פלפל אדום מתוק) חתוך לפרוסות
5 שיני שום קצוצות
1 חבילה של עלי נענע (ללא הגבעולים)
2 כפות סילאן
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
2 עלי דפנה
מלח ופלפל
500 גר' גרגירי חומוס שהושרו במים לילה
כוס וחצי מים חמים
אופן ההכנה:
1 בסיר סוגרים את הבשר, משזפים את החתיכות פחות מדקה לכל צד.
2 באותו הסיר מטגנים את הבצל עד שהוא שזוף לגמרי. מוסיפים את הפלפלים, שום, נענע, סילאן ותבלינים. מערבבים ומוסיפים את הבשר וגרגירי החומוס.
3 מוסיפים כוס וחצי מים חמים, מתקנים תיבול ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מורידים את האש למינימום ומבשלים כ- 3.5-4 שעות על אש קטנה.
4 ניתן להוסיף לתבשיל בחצי שעה האחרונה של הבישול תפוחי אדמה ובטטות חתוכים לקוביות. אפשר להכין אורז בסמטי עם בצל ועלה דפנה כתוספת לבשר.
* את החומוס אפשר להחליף בירקות שורש, או בכל קטנייה אחרת.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!