צלעות טלה עם תפוחי אדמה בתנור
מנת בשר עסיסית של צלעות, תפוחי אדמה בתנור ומצע סלט קפרזה מרענן
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים (1 מנות):
2 צלעות טלה
2 תפוחי אדמה בינוניים
שמן זית
מלח, פלפל
מעט רוזמרין
קוביית חמאה
תימין
2 שיני שום
לסלט:
5-10 עגבניות שרי
5-10 מוצרלה בייבי
כמה עלי בזיליקום
מלח ופלפל
שמן זית
מיץ לימון
פלפל צ'ילי קצוץ
אופן ההכנה:
1 מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים למקלות. מסדרים אותם בתבנית ומוסיפים שמן זית, מלח, פלפל, רוזמרין ובצל אחד חתוך לרבעים. מערבבים הכל בתבנית ומכניסים לתנור שחומם ל-190 מעלות לבערך 10 דקות.
2 לאחר 10 דקות מעלים את חום התנור ל-220 מעלות על גריל עליון, נותנים לתפוחי האדמה בערך עוד 5 דקות ומוציאים מהתנור.
3 חותכים את עגבניות השרי לשניים ושמים בקערה עם כדורי המוצרלה. קוצצים בזיליקום ומוסיפים לקערה. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון וטיפה צ'ילי קצוץ, מערבבים ושמים בצד.
4 מחממים מחבת לחום גבוה, ובינתיים מושחים את הצלעות בשמן זית, מלח, פלפל ורוזמרין.
5 שמים במחבת החמה שמן זית וקוביית חמאה. כשהחמאה נמסה מוסיפים תימין ושום ואז את הצלעות.
6 מטגנים 5-6 דקות, הופכים את הצלעות ומטגנים 5-6 דקות נוספות. מוציאים ונותנים להן דקה לנוח (אם הצלעות עבות, סוגרים אותן במחבת ואז מעבירים לתנור בחום 190 מעלות לחמש-שש דקות).
7 בינתיים מסדרים את תפוחי האדמה בשורה על הצלחת, ולפניהם ומאחוריהם קצת סלט קפרזה. משעינים את הצלעות על תפוחי האדמה ומזלפים שמן זית למעלה.