אוכל
תמונת AVI׃ mako

צלעות טלה עם תפוחי אדמה בתנור

מנת בשר עסיסית של צלעות, תפוחי אדמה בתנור ומצע סלט קפרזה מרענן

רוי ורסנו | מאסטר שף ילדים | פורסם 10/04/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 1.8 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

2 צלעות טלה

2 תפוחי אדמה בינוניים

שמן זית

מלח, פלפל

מעט רוזמרין

קוביית חמאה

תימין

2 שיני שום

לסלט:

5-10 עגבניות שרי

5-10 מוצרלה בייבי

כמה עלי בזיליקום

מלח ופלפל

שמן זית

מיץ לימון

פלפל צ'ילי קצוץ

אופן ההכנה:

1 מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים למקלות. מסדרים אותם בתבנית ומוסיפים שמן זית, מלח, פלפל, רוזמרין ובצל אחד חתוך לרבעים. מערבבים הכל בתבנית ומכניסים לתנור שחומם ל-190 מעלות לבערך 10 דקות.

2 לאחר 10 דקות מעלים את חום התנור ל-220 מעלות על גריל עליון, נותנים לתפוחי האדמה בערך עוד 5 דקות ומוציאים מהתנור.

3 חותכים את עגבניות השרי לשניים ושמים בקערה עם כדורי המוצרלה. קוצצים בזיליקום ומוסיפים לקערה. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון וטיפה צ'ילי קצוץ, מערבבים ושמים בצד.

4 מחממים מחבת לחום גבוה, ובינתיים מושחים את הצלעות בשמן זית, מלח, פלפל ורוזמרין.

5 שמים במחבת החמה שמן זית וקוביית חמאה. כשהחמאה נמסה מוסיפים תימין ושום ואז את הצלעות.

6 מטגנים 5-6 דקות, הופכים את הצלעות ומטגנים 5-6 דקות נוספות. מוציאים ונותנים להן דקה לנוח (אם הצלעות עבות, סוגרים אותן במחבת ואז מעבירים לתנור בחום 190 מעלות לחמש-שש דקות).

7 בינתיים מסדרים את תפוחי האדמה בשורה על הצלחת, ולפניהם ומאחוריהם קצת סלט קפרזה. משעינים את הצלעות על תפוחי האדמה ומזלפים שמן זית למעלה.