צילום׃ מיכל פדלון ועדי עמנואל, salt & padli
מכדררים: קציצות במבה
תאמינו או לא, אבל כל הטעם בקציצות האלו לא מגיע מתבלינים, אלא מבמבה וחמאת בוטנים. מתכון למכורים בלבד
מיכל פדלון ועדי עמנואל | salt & padli
| פורסם 08/03/12
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
המתכון הזה נולד ביום בהיר אחד, כשרציתי להכין קציצות מעניינות ולא היה קמח בבית, רק במבה וביסלי גריל. טחנתי את שניהם ביחד (!) והוספתי לבשר הטחון, יחד עם ביצה ותיבול פשוט של מלח ופלפל. יצא נחמד. הוורסיה השנייה הייתה רק עם במבה, אבל הטעם לא היה מספיק דומיננטי. בוורסיה השלישית הגעתי לנחלה: הוספתי חמאת בוטנים שסגרה לי את הפינה.
מרכיבים (15 מנות):
1/2 ק"ג בשר טחון
4 כפות חמאת בוטנים מלוחה
שקית גדולה של במבה
מלח ופלפל
שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
1 מפוררים את הבמבה.
2 מערבבים את כל החומרים בקערה.
3 בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות עגולות.
4 מטגנים במחבת, רצוי בשמן קנולה, עד שהקציצות משחימות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
*המתכון לקוח מתוך הבלוג salt & padli