אוכל

שקדי עגל

על מחית ארטישוק ירושלמי

חיים כהן | מועדון ארוחת הערב | פורסם 22/01/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי קילו שקדי עגל מנוקים
קילו ארטישוק ירושלמי
3 לבבות ארטישוק
שמן זית
שן שום
רוזמרין
פטרוזיליה
תימין
חצי ליטר ציר עוף (או מים)
מיץ לימון
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 קולפים את הארטישוקים הירושלמיים ומבשלים במי מלח עד שהם מתרככים. מסננים ושומרים את מי הבישול.

2 מועכים את הארטישוקים ליצירת מחית, ומעבירים למחבת לייבוש.

3 קוצצים את לבבות הארטישוק.

5 מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים שום, כמה עלי רוזמרין ואת לבבות הארטישוק, ומטגנים עד שהם מזהיבים.

6 מוסיפים את שקדי העגל, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים 2-3 דקות.

7 מוסיפים 2-3 כפות מרק עוף ופטרוזיליה קצוצה, מטגנים כ-5 דקות נוספות ומסירים מהאש.

הרכבה: מורחים על צלחת את המחית כמו חומוס ובמרכז הצלחת את שקדי העגל, מטפטפים מעט שמן זית ומיץ לימון לפי הטעם.