אוכל
צילום׃ דניאל בר און

שקדי עגל מבושלים ביין לבן

מנה פשוטה ונפלאה של פרוסות שקדי עגל ברוטב עשיר של ציר עגל ויין לבן

שלמה עזרן | מאסטר שף | פורסם 25/03/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 4 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

400 גרם שקדי עגל מהגרון

חצי כוס קמח

מלח

פלפל שחור גרוס

שליש כוס שמן זית

לרוטב:

3 כפות שמן זית

2 בצלים, קצוצים

2 שיני שום

2 כוסות יין לבן יבש

1 כוס ציר עגל

50 גרם חמאה

מיץ משני לימונים

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 משרים את שקדי העגל כשעה במים עם קוביות קרח. בעזרת סכין חדה קולפים את הקרום שעוטף אותם. מייבשים את השקדים הקלופים על מגבת מטבח. חותכים את השקדים לפרוסות עבות.

2 מכינים את הרוטב: בסיר בינוני מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום עד שקיפות. מוסיפים את היין והציר ומביאים לרתיחה.

3 מתבלים את הקמח במלח ופלפל, מקמחים את שקדי העגל ומנערים משאריות הקמח. במחבת כבדה מחממים את שמן הזית ומטגנים את השקדים על אש בינונית, עד שהם זהובים משני הצדדים.

4 מוסיפים את פרוסות שקדי העגל המוזהבות לסיר עם הרוטב ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה כשהמכסה חצי סגור.

5 מוסיפים את החמאה, מיץ הלימון והפטרוזיליה. מתקבל רוטב מצומצם אך לא סמיך מדי.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים