אוכל
צילום׃ 2יח"צ, המטבח1

תבשיל צלעות טלה עם מנגולד וחומוס

תבשיל אלג'יראי מופלא

יונית נפתלי | mako | פורסם 12/11/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 גזרים
סלרי - גבעולים ועלים
4 בצלים בינוניים
שורש פטרוזיליה
צלעות טלה (צלע לסועד)
2 חבילות מנגולד (עלי סלק)
250 גר' חומוס
שתי כפיות אריסה או סחוג
כוסברה
כמון
נענע יבשה
מלח, פלפל
2 שיני שום

אופן ההכנה:

משרים את החומוס למשך הלילה. מבשלים אותו בסיר גדול יחד עם הבשר במשך שעה וחצי. רצוי לבשל את החומוס והבשר הרבה לפני הארוחה (עד יום) כדי שהתבשיל יתקרר, השומן יצוף ויהיה אפשר להסירו. אם זה לא מתאפשר יש להסיר במשך הבישול את הקצף השומני שנוצר. בסיר גבוה וגדול מטגנים את הבצל, הגזר, גבעולי הסלרי ושורש הפטרוזיליה. בינתיים שוטפים את עלי המנגולד היטב ומפרידים את הגזע הלבן מהעלים הירוקים. את הגזע פורסים לרצועות ומוסיפים לירקות המיטגנים. כעבור כ-10 דקות מוסיפים את עלי המנגולד ואת התיבול: אריסה, מלח, פלפל, כוסברה ועלי סלרי. מוסיפים את הבשר והחומוס יחד עם חלק ממי הבישול (שיגיעו עד אמצע הסיר). מבשלים הכל יחד במשך חצי שעה. מכבים ומוסיפים שום טרי קצוץ, נענע יבשה וכמון. מגישים עם קוסקוס או אורז.