אוכל
צילום׃ יח"צ

תבשיל בשר בניחוח תאנה ושזיפים

תבשיל ביתי עתיר טעם וניחוח

רות אוליבר | mako | פורסם 06/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

2 קילוגרם בשר בקר- נתח אווזית- טרי וחתוך לקוביות של 4X4 ס"מ (סדרת "אדום אדום" של תנובה משווקת את הנתח בכל רשתות השיווק)
מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
3 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ
1 כרישה נקייה מעלים, חתוכה לקוביות של 2 ס"מ
3 בצל יבש גדול, חתוך לקוביות של 2 ס"מ
1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות של 1 ס"מ
5 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות של 1 ס"מ
10 שיני שום שלמות וקלופות
4 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים
5 ענפי רוזמרין טריים
5 ענפי מרווה טרייה
3 כפות ריבת משמשים
1 כוס יין אדום
10 תאנים מיובשים
10 משמשים מיובשים
4 כוסות ציר בקר (ניתן ממשחה)

אופן ההכנה:

1 מחממים את תנור האפייה לחום של 160 מעלות.2. מתבלים את קוביות הבשר במלח ופלפל ומעבירים לסיר שמתאים גם לתנור, מוסיפים לסיר את הירקות, הפירות היבשים, היין, הריבה, הציר ועשבי התיבול ומערבבים. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור החם ל- 3.5 שעות.3. לאחר 3.5 שעות מוציאים את הסיר מהתנור ומעבירים לכיריים, מסירים את המכסה ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מתאדים כמעט לגמרי. כעת טועמים, מתקנים תיבול ומגישים. (ניתן לוותר על הכיריים ולאדות את הנוזלים בתנור, לשם כך יש להגביר את החום ל-190 מעלות ולהסיר את המכסה)רצוי להגיש מעל אורז לבן