אוכל
צילום׃ istockphoto

קציצות בקר ביין אדום

הבשר והיין משתלבים יחד למנה עשירה וטעימה

אריאל כהן | mako | פורסם 07/01/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.7 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):


חצי קילו בשר טחון
בצל
4 שיני שום
יין אדום (אפשר גם יין קידוש)
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

1 מתבלים את הבשר הטחון במלח ופלפל, לשים-מערבבים ומחלקים לקציצות עגולות של כ-50 גרם. 2. קולפים את הבצל וחותכים לטבעות רחבות. 3. מועכים מעט את השום (עם הקליפה). 4. צולים את הבצל והשום על מחבת ללא שמן, עד שהם משחימים. מוציאים אותם החוצה, במקומם מניחים את הקציצות וצולים היטב משני הצדדים. 5. מחזירים את הבצל והשום ומוזגים יין. 6. מבשלים על אש נמוכה עד שהיין מצטמצם לכדי רוטב סמיך.