אוכל
תמונת AVI׃ גיל חובב מגיש:המנה של המדינה

קדירת בשר חורפית

מתכון של אהרוני לקדירה עשירה ומגוונת של בשר עסיסי ,ירקות שורש ועשבי תיבול

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 15/12/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 399 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1.5 קילו בשר לגולש חתוך לקוביות (שריר אחורי)
2 עצמות עם מח עצם
1 ק"ג תפוחי אדמה חתוך לקוביות
חצי קילו בצל קצוץ
3 גזרים חתוכים לעיגולים ריבועים
ירקות שורש, מה שאוהבים - עד 1 קילו
3 שיני שום
3 כפות אבקת מרק עוף או בשר, או בצל, או פטריות, או כף מכל סוג.
3 עלי דפנה
תריסר פלפל אנגלי
1 כף גדושה של מלח
פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
צרור קטן של עלי טרגון
צרור קטן של עלי תימין
צרור קטן של עלי רוזמרין
צרור קטן של עלי פטרוזיליה
חצי כפית של כמון טחון
חצי כפית של  פפריקה
2 כוסות מים רותחים
2 כוסות יין אדום ייבש טוב

אופן ההכנה:

1 מחממים את תנור האפייה לחום של 180 מעלות, מניחים רשת במדף אחד לפני התחתון.2. מניחים סיר כבד על הכיריים ומחממים אותו היטב.3. מוסיפים לסיר מעט שמן זית ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את השום ואת הבשר, מזהיבים אותם היטב. מוסיפים את העצמות ומזהיבים גם אותן.4.מוסיפים את התבלינים ואת ירקות השורש ומערבבים היטב.5. בקערית קטנה מערבבים את אבקת המרק עם המים הרותחים (בשום אופן לא משתמשים במים קרים, הם ייקשו את הבשר)6. מוסיפים לסיר את המרק ואת תפוחי האדמה ויוצקים מעל את היין.7. מניחים למעלה את עלי הדפנה והפלפל האנגלי, במידת הצורך מוסיפים יין או מים רותחים בכדי לכסות את התבשיל.8. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור החם ל- 3 שעות או עד שהבשר רך.אם רוצים אפשר להוסיף שזיפים מיובשים וצימוקים כדי שהמנה תהיה מתוקה ואז מבשלים בנפרד אורז, ומוותרים על תפוחי האדמה.