אוכל
צילום׃ Stephanie Frey, ShutterStock

קדירת בשר חורפית

מתכון של אהרוני לקדירה עשירה ומגוונת של בשר עסיסי ,ירקות שורש ועשבי תיבול

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 15/12/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 431 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (6 מנות):

קילו חצי בשר לגולש, חתוך לקוביות (שריר אחורי)

2 עצמות עם מח עצם

מעט שמן זית, לטיגון

2 בצלים, קצוצים

3 שיני שום

1 כף גדושה של מלח

פלפל שחור גרוס טרי

חצי כפית כמון טחון

חצי כפית של פפריקה

3 גזרים, חתוכים 

ירקות שורש, מה שאוהבים - עד 1 קילו

3 כפות אבקת מרק עוף או בשר, או בצל, או פטריות, או כף מכל סוג

צרור קטן של עלי טרגון

צרור קטן של עלי תימין

צרור קטן של עלי רוזמרין

צרור קטן של עלי פטרוזיליה

2 כוסות מים רותחים

1 ק"ג תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות (אם הם קטנים אפשר להשאיר אותם שלמים)

2 כוסות יין אדום יבש טוב

3 עלי דפנה

כמה גרגירי פלפל אנגלי

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור האפייה ל-180 מעלות. מניחים רשת במדף אחד לפני התחתון.

2 מניחים סיר כבד על הכיריים ומחממים אותו היטב.

3 מוסיפים לסיר מעט שמן זית ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את השום ואת הבשר ומזהיבים אותם היטב. מוסיפים את העצמות ומזהיבים גם אותן.

4 מוסיפים מלח, פלפל, כמון, פפריקה, גזר ועוד ירקות שורש ומערבבים היטב.

5 בקערית קטנה מערבבים את אבקת המרק עם המים הרותחים (בשום אופן לא משתמשים במים קרים, הם יקשו את הבשר).

6 מוסיפים לסיר את המרק ואת תפוחי האדמה ויוצקים מעל את היין.

7 מוסיפים את עלי הדפנה והפלפל האנגלי, כל העשבים (לא חובה להשתמש בכל הסוגים) ואם צריך עוד יין או מים רותחים (לכיסוי).

8 מכסים את הסיר ומכניסים לתנור החם ל-3 שעות, או עד שהבשר רך.

** אפשר להוסיף שזיפים מיובשים וצימוקים כדי שהמנה תהיה מתוקה. במקרה זה מוותרים על תפוחי האדמה ומבשלים בנפרד אורז.