פילאף אורז וירקות עם קציצות בשר, צנוברים ופיסטוק חלבי
מתכון שהוא ארוחה שלמה, עשירה בירקות ותבלינים, צבעונית וקלה להכנה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
לקציצות הבשר:
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל גדול, מגורר גס
1 תפוח אדמה, מגורר דק
חופן פטרוזיליה, קצוצה
4 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל שחור גרוס
2 כפיות בהרט (תערובת תבלינים)
2-1 ביצים
שמן, לטיגון
לפילאף אורז וירקות:
1 חציל בקליפתו, חתוך לקוביות
2 זוקיני, חתוכים לקוביות
2 פלפלים, חתוכים לקוביות
1 סלסילה (כ-250 גרם) פטריות שמפיניון, חצויות
שמן, לטיגון חצי עמוק
חצי כוס שמן זית
1 בצל, קצוץ
2 כוסות אורז בסמטי
1 כוס אפונה קפואה
3 כפות עיטורי עגבניות מיובשות
2 כוסות עשבי תיבול (שמיר, פטרוזיליה, בצל ירוק), קצוצים
חצי כפית מכל סוג: ראס אל־חנות, כמון, זנגוויל, אגוז מוסקט
חצי כפית מכל סוג: פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, כורכום
חצי כפית כוסברה טחונה
מלח
פלפל שחור גרוס
3 וחצי כוסות מרק עוף צח
להגשה:
100 גרם צנוברים, קלויים
100 גרם פיסטוק חלבי קלוף, קלוי
אופן ההכנה:
1 להכנת הקציצות: שמים בקערה את כל החומרים (פרט לשמן) ומערבבים. בידיים רטובות צרים מהתערובת קציצות קטנטנות. מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שישחימו.
2 להכנת הפילאף: מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק (בגובה 2 ס״מ) ומטגנים כל ירק בנפרד עד להזהבה: חציל, זוקיני, פלפלים ופטריות. מעבירים למסננת.
3 בסיר בינוני מחממים שמן זית מוסיפים בצל ומטגנים עד שיזהיב. מוסיפים את האורז ומטגנים 2 דקות, מוסיפים את הירקות המטוגנים, האפונה, עיטורי העגבניות, עשבי התיבול והתבלינים ומטגנים 3 דקות.
4 מוסיפים את מרק העוף הצח ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות. מכבים.
5 מוסיפים לסיר את קציצות הבשר מכסים את הסיר ומשהים ל-10 דקות.
6 לפני ההגשה, מערבבים את תכולת הסיר ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעל צנוברים ופיסטוקים ומגישים.