אוכל
צילום׃ 2יח"צ

אומלט קישואים ובייקון

חביתת בשר מטוגנת עם ירקות

רונן סקינזס | מסעדת מאנטה ריי | פורסם 02/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.3 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1 כף מלח גס
3 קישואים בינוניים, צעירים ויפים
3 פרוסות בייקון
25 גרם חמאה
1 בצל סגול בינוני, חצוי ופרוס דק
2 כפות יין לבן יבש
1 כף רוטב סויה מאיכות טובה
1 כפית עלי תימין טריים
קצה כפית אדום חריף גרוס (צ'ילי)
מלח ופלפל שחור
6 ביצים
¼ כוס חלב

אופן ההכנה:

מרתיחים מים בסיר ומוסיפים את המלח. חולטים את הקישואים כ-3 דקות, מוציאים ומעבירים לקערה עם מי קרח. מסננים, קוטמים את קצוות הקישואים ופורסים אותם לעיגולים דקים מאוד. מסירים את הסחוס בצדי פרוסות הבייקון וחותכים את הפרוסות לקוביות קטנות. ממיסים את החמאה במחבת טפלון גדולה ומשחימים את הבייקון. מוסיפים את הבצל ומטגנים 1– 2 דקות. מוסיפים את הקישואים ומערבבים דקה נוספת. מוסיפים את היין, הסויה, התימין והצ'ילי. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים כחצי דקה.

שוברים את הביצים לקערה וטורפים עם החלב, עד שנוצרות בועות קטנות. מוסיפים את הבלילה למחבת ומטלטלים את המחבת קלות, כדי שהבלילה תתפזר בה באופן אחיד. מנמיכים את הלהבה לנמוכה מאוד, מכסים את המחבת ומבשלים עד שהביצים נקרשות במידה האהובה עליכם. מחלקים למנות ומגישים.