אוכל

תבשיל זנב של אלי

תבשיל עשיר ונהדר

| גיל חובב מגיש:המנה של המדינה | פורסם 02/10/08 
  • זמן עבודהשעתיים ושלושת רבעי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

2 קילו זנב עגל מופשר נקי ומחולק לחוליות נפרדות
4-5 כפות רסק עגבניות
1 כף שום כתוש
1 וחצי כפיות כמון
5עלי דפנה
1 כף פפריקה אדומה מתוקה
½ כפית פפריקה חריפה (למי שאוהב חריפה)
כפית אחת פלפל שחור
מלח
½ כוס שמן חמניות

אופן ההכנה:

1 במחבת גדולה או סיר שטוח ורחב מחממים שמן ומטגנים את הבשר כדי לסגור את הבשר מכל צדדיו. 2. בסיר גדול מחממים שמן ומוסיפים את רסק עגבניות, מטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים כוס מים ומערבבים היטב. 3. מוסיפים את כל יתר החומרים (מלבד הבשר) וכוס מים נוספת, בוחשים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה ומנמיכים את האש. 4. מעבירים את הזנב לרוטב העגבניות וממשיכים למלא מים עד לכיסוי מוחלט של הבשר. מבשלים כשעה על אש בינונית ואז מעבירים לאש מאד קטנה. 5. את הסיר עוטפים במגבות גדולות כדי לשמור את חום הבישול בתוך הסיר. (רצוי להשיג לבני שמוט או משטח אבן לאפיית פיצות שניתן להשיג בחנויות לציוד מטבח- כדי לבודד את החום מתחתית הסיר ולמנוע חריכה של התבשיל ) 6. מבשלים כ- 4-5 שעות. כדי לבדוק אם הבשר רך דיו, נועצים סכין, הבשר אמור להיות רך מאד ואפילו עלול להתפרק מהעצם בזמן ההגשה, זה סימן שהצליח לכם. מגישים חם.