אוכל
צילום׃ המטבח הקל של פסקל בהוצאת פסקל ברגש וליברוס

תבשיל בשר ותפוחי אדמה בניחוח כמון

מנה המורכבת מחומרים פשוטים ובסיסיים המצויים בכל מטבח

פסקל פרץ-רובין | המטבח הקל של פסקל בהוצאת פסקל ברגש וליברוס | פורסם 17/06/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 83 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (7 מנות):

4 כפות שמן קנולה
2 בצלים גדולים, קצוצים דק
שיניים מ-1 ראש שום, כתושות
½1 כוסות קוביות עגבניות מרוסקות
1 ק"ג בשר כתף לצלי, חתוך לקוביות בינוניות
1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
1-1/2 כפית פפריקה חריפה או הריסה
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפיות מיץ לימון
1 כף כמון
3-½3 כוסות מים
1/2 כפיות מלח
4 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לרבעים

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בצל ושום עד שקיפות. מוסיפים עגבניות, מערבבים ומאדים 4-3 דקות. 2 מוסיפים בשר, רסק עגבניות, פפריקה חריפה ומתוקה ומיץ לימון. מערבבים ומאדים כ-10 דקות. 3 מוסיפים כמון, מחצית מכמות המים ומלח. מערבבים ומבשלים כ-30 דקות על להבה נמוכה-בינונית. 4 מוסיפים את שארית המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים תפוחי אדמה, מערבבים ומוודאים שהמים עולים על התכולה ב-1 ס"מ לפחות (אם צריך אפשר להוסיף מים). מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה, עד שהבשר רך.