יח``צ׃ יחסי ציבור
קבב סורי במעטפת עלי מנגולד ופיסטוקים
ברוטב טחינה שחורה
טארק שהואן | null
| פורסם 15/07/09
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
3 עלי מנגולד טריים
300 גרם תערובת בשרים טחונים
30 גרם שומן כבש
50 גרם פיסטוקים טחונים
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כף פטרוזיליה קצוצה
2 שני שום כתוש
1 בצל לבן קצוץ
לטחינה:
2 חצילים שרופים על האש וקלופים
1 כוס טחינה גולמית
2 כפות מיץ לימון
חצי כוס מים קרים
מלח
1 כף בלסמי מצומצם
אופן ההכנה:
1 חולטים את עלי המנגולד 2 דקות במים חמים ומקררים במי קרח. 2. מערבבים את כול החומרים של הקבב עד קבלת תערובת אחידה. 3. הכנת הטחינה: טוחנים את כול החמרים במעבד מזון ומעבירים דרך מסננת על מנת להוציא את הגרענים של החציל. 4. מתערובת הקבב צורים כדורים במשקל 100 גרם כל אחד ועוטפים כל אחד בעלי המנגולד. מסדרים בתבנית ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 15 דקות. מגישים ברוטב הטחינה- חצילים.