כנאפה בשרית
הגרסה המלוחה הזאת לקינוח הכל כך אהוב היא לא רק חגיגית ומרשימה, היא גם יותר פשוטה להכנה ממה שדמיינתם - בלי אפייה עיוורת ובלי קדאיף על הכיריים - והתוצאה לא פחות ממטריפה. חיפשתם לעשות רושם? הנה מצאתם
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
250 גרם שיערות קדאיף
3 כפות שמן זית
למילוי:
2 כפות שמן זית
בצל גדול, קצוץ דק
שן שום
מעט תימין טרי
1 צ'ילי חריף, קצוץ
500 גרם בשר בקר טחון
2 כפות רוטב צילי חריף
2 כפות סילאן
כף ראס אל חנות/בהרט
מלח
צרור פטרוזליה
50 גרם צנוברים או שקדים קלויים (לא חובה)
פלפל שחור
להגשה:
טחינה
פיסטוקים קצוצים
פטרוזליה קצוצה
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים שום, תימין וצ'ילי חריף.
2 מוסיפים את הבשר ומבשלים על להבה גבוהה, עד שהבשר מתפורר ומשחים מעט.
3 מוסיפים רוטב צ'ילי וסילאן ויתר התבלינים היבשים ומבשלים 5 דקות. עד שכל הנוזלים מצטמצמים.
4 מורידים את המחבת מהאש ומוסיפים את הצנוברים והפטרוזליה. מניחים לתערובת להתקרר מעט.
5 מחממים תנור ל-200 מעלות.
6 מרכיבים את הכנאפה: "פותחים" את שערות הקדאיף ומפרידים אותן היטב כדי למנוע גושים. מורחים היטב את כל השיערות בשמן זית ומחלקים את כל כמות השיערות ל-2 (שכבה תחתונה ועליונה).
7 משמנים תבנית, מניחים עליה מחצית מהקדאיף ומשטחים היטב את השיערות לשכבה אחידה.
8 מפזרים את תערובת הבשר על הקדאיף בשכבה אחידה ומכסים בשיערות הקדאיף שנותרו (בשכבה אחידה גם הפעם). מכניסים לתנור ל-25 דקות. אם השיערות לא זהובות, משאירים בתנור לדקה-שתיים נוספות של אפייה.
9 מגישים את הכנאפה עם טחינה (נסו להכין אותה כמו רון), פיסטוקים גרוסים ופטרוזליה וזוללים. בתאבון.
רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".