אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

כנאפה בשרית

הגרסה המלוחה הזאת לקינוח הכל כך אהוב היא לא רק חגיגית ומרשימה, היא גם יותר פשוטה להכנה ממה שדמיינתם - בלי אפייה עיוורת ובלי קדאיף על הכיריים - והתוצאה לא פחות ממטריפה. חיפשתם לעשות רושם? הנה מצאתם

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 20/10/19 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 156 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

250 גרם שיערות קדאיף

3 כפות שמן זית

למילוי:

2 כפות שמן זית

בצל גדול, קצוץ דק

שן שום

מעט תימין טרי

1 צ'ילי חריף, קצוץ

500 גרם בשר בקר טחון

 

2 כפות רוטב צילי חריף

2 כפות סילאן

כף ראס אל חנות/בהרט

מלח

צרור פטרוזליה

50 גרם צנוברים או שקדים קלויים (לא חובה)

פלפל שחור

להגשה:

טחינה

פיסטוקים קצוצים

פטרוזליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים שום, תימין וצ'ילי חריף.

2 מוסיפים את הבשר ומבשלים על להבה גבוהה, עד שהבשר מתפורר ומשחים מעט.

3 מוסיפים רוטב צ'ילי וסילאן ויתר התבלינים היבשים ומבשלים 5 דקות. עד שכל הנוזלים מצטמצמים.

4 מורידים את המחבת מהאש ומוסיפים את הצנוברים והפטרוזליה. מניחים לתערובת להתקרר מעט.

5 מחממים תנור ל-200 מעלות.

6 מרכיבים את הכנאפה: "פותחים" את שערות הקדאיף ומפרידים אותן היטב כדי למנוע גושים. מורחים היטב את כל השיערות בשמן זית ומחלקים את כל כמות השיערות ל-2 (שכבה תחתונה ועליונה).

7 משמנים תבנית, מניחים עליה מחצית מהקדאיף ומשטחים היטב את השיערות לשכבה אחידה. 

כנאפה בשרית לפני תנור (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
כנאפה בשרית לפני תנור|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

8 מפזרים את תערובת הבשר על הקדאיף בשכבה אחידה ומכסים בשיערות הקדאיף שנותרו (בשכבה אחידה גם הפעם). מכניסים לתנור ל-25 דקות. אם השיערות לא זהובות, משאירים בתנור לדקה-שתיים נוספות של אפייה. 

כנאפה בשרית אחרי תנור ולפני תוספות (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
כנאפה בשרית אחרי תנור ולפני תוספות|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

9 מגישים את הכנאפה עם טחינה (נסו להכין אותה כמו רון), פיסטוקים גרוסים ופטרוזליה וזוללים. בתאבון.

כנאפה בשרית עם תוספות (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
כנאפה בשרית עם תוספות|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב