צלי בקר עם פטריות וארטישוק ירושלמי
מנה עיקרית עסיסית ועשירה בטעמים, בליווי בצלי שאלוט ופטריות שמפיניון
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (10 מנות):
נתח צלי מס' 5 במשקל ½3-2 ק"ג
לרוטב
5-4 כפות שמן קנולה
20 בצלצלי שאלוט קלופים (או בצלצלים לבנים)
700 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף
5 בצלים סגולים פרוסים לחצאי טבעות בעובי 1/2 ס"מ
2 כפיות כורכום
20 גרגרי פלפל שחור שלמים
2-1 כפיות פפריקה חריפה או מתוקה
2 כפיות קינמון טחון
5 גרגרי פלפל אנגלי
5 עלי דפנה
4-2 כפיות מלח
3 סלסילות (750 גרם) פטריות שמפיניון
אופן ההכנה:
1 יום לפני ההגשה מבשלים את הבשר: מניחים את נתח הבשר בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף העכור שנוצר על פני הנוזל. מכסים ומבשלים בבעבוע עדין כ-3 שעות עד שהבשר רך. מקררים את הבשר ואת מי הבישול בנפרד במקרר למשך הלילה.
2 לפני ההגשה: מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים שאלוטס עד הזהבה. מוציאים ומניחים בצד.
3 מוסיפים מעט שמן ומטגנים ארטישוק ירושלמי כ-7 דקות עד הזהבה עדינה. מוציאים ומניחים בצד עם השאלוטס.
4 מוסיפים לסיר בצל סגול ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים תבלינים ומכסים בנוזלי הבישול ששמרנו עד גובה 5 ס"מ. מביאים לרתיחה, מתקנים תיבול ומסירים מהכיריים.
5 מחממים תנור ל-180 מעלות.
6 פורסים את הבשר לפרוסות דקות ומסדרים בתבנית עמוקה. מסדרים מעל את הבצלצלים, הבצל ופטריות שמפיניון (שבשלב זה עדיין נאות). יוצקים מהרוטב עם כף עד גובה הירקות (בלי לכסות אותם). מכסים ברדיד אלומיניום.
7 אופים שעה עד שהנוזלים מצטמצמים לרוטב סמיך ומגישים חם.
* אם אתם בלחץ אפשר לוותר על הבישול הארוך ולבשל את הצלי בסיר לחץ כ-40 דקות עד לריכוך.