חזה טלה צלוי בנענע
מתכון לחג של חיים כהן
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1.25 קילו של חזה טלה- קילו ורבע חזה ופאלדה של טלה בוגר או כבש צעיר
כוס יין לבן יבש
1 חבילה של נענע מופרדת לעלים
כפית פלפל ירוק- גרגירים של תבלין פלפל ירוק יבש או רטוב
מיץ לימון מסונן מלימון אחד
שמן זית כתית מעולה של יד מרדכי
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
1 שוטחים את נתח הבשר בתבנית. מזרזפים עליו מעט שמן זית. מפזרים את עלי הנענע וגרגרי הפלפל הירוק. ממליחים בעדינות רבה. מפלפלים. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות. 2. מוציאים מהמקרר, מגלגלים במהודק את הבשר לגליל, כורכים סביבו חוט וקושרים. מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים תבנית במעט שמן זית. מניחים בה את גליל הבשר ויוצקים עליו עוד שמן זית (ארבע כפות). 3. מכניסים את התבנית לתנור, צולים והופכים מדי פעם את הגליל עד שמשחים מכל צדדיו. יוצקים עליו את היין ומיץ הלימון ומחזירים לתנור. 4. ממשיכים בצלייה (סך כל השהייה בתנור כשעה וחצי, תלוי בגודל: פחות משקל- פחות זמן). מדי פעם יוצקים את נוזלי התבנית על הבשר, מקפידים שלא יתייבש. אם זה קורה, מוסיפים מעט מים או ציר. 5. מוציאים מהתנור, ממתינים עשר דקות, מסירים את החוט, פורסים את הגליל לפרוסות נאות, מניחים בצלחת הגשה ויוצקים מעל את כל הרוטב.