אוסובוקו עגל חלב בתפוחים ודבש
איחוד של מנה איטלקית וניחוח מקומי חגיגי
גיא פרץ | מסעדת גספאצ'יו
| פורסם 03/10/08
- זמן עבודהשלוש שעות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
שש יחידות אוסובוקו עגל חלב, במשקל כ- 300 ג"ר כל אחד
1 כוס דבש
1 לימון סחוט
1 ליטר ציר עגל
1 גבעול רוזמרין
1 גבעול טימין
2 יח תפוחי עץ גרנד קלופים וחתוכים לשמיניות
קמח לקימוח
מלח ופלפל שחור טחון טרי
שמן זית לטיגון
1 כוס יין אדום
אופן ההכנה:
1 מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל ומקמחים מטגנים בסיר רחב עם שמן עד להשחמה.
2 מוסיפים את הדבש והלימון לאחר קבלת גוון קרמלי מוסיפים את היין ואת ציר העגל.
3 מוסיפים את הרוזמרין והטימין מכסים ומבשלים כשעה על להבה נמוכה עד לריכוך מלא של הבשר.
4 מוסיפים את התפוחים ומבשלים עוד כ-15 דקות.