צילום׃ SXC
גברת קרנצ'י
שינקן על פרוסת חלה בליווי שמנת
רונן סקינזס | מסעדת מאנטה ריי
| פורסם 06/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (4 מנות):
4 פרוסות חלה
חמאה לטיגון
4 ביצים
4 פרוסות שינקן מבושל
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
300 גרם עלי בייבי תרד
מלח ופלפל לבן
מעט קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות). קורצים בכל פרוסת חלה חור בעזרת כוס. מחממים חמאה במחבת גדולה. מניחים את הפרוסות במחבת ומטגנים עד שחלקן התחתון מזהיב. הופכים את הפרוסות ושוברים ביצה אחת לתוך כל חור. מטגנים עד שהחלבון נקרש מעט. מעבירים לתבנית אפייה בעזרת מרית. מניחים פרוסת שינקן על כל פרוסת חלה, מכניסים לתנור ואופים 3 דקות. בינתיים מחממים את השמנת במחבת גדולה ומצמצמים אותה מעט. מוסיפים את עלי התרד, מלח, פלפל וקליפת הלימון, מערבבים ומסירים מהאש. מניחים פרוסת חלה בכל צלחת. מניחים את התרד על הפרוסות, יוצקים את השמנת ומגישים.