אוכל
צילום׃ דניאל לילה, אדום אדום

רצועות אווזית מוקפצות עם ירקות קשיו ובצל ירוק

נתחוני בקר בניחוח אסייתי להכנה מהירה וקלה. מנה רעננה ועשירה בטעמים

אבי שטייניץ | אדום אדום | פורסם 10/04/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

½ ק"ג צ'אך עגל טרי חתוך לרצועות דקיקות
2 כפות קורנפלור לקימוח הנתחים
גזר גדול קלוף חתוך לגפרורים
קישוא חתוך לגפרורים
צרור בצל ירוק שטוף, החלק הלבן חתוך לקטעים של 3 ס"מ לבן בנפרד והחלק הירוק, לרצועות אלכסוניות
100 גרם קשיו קצוץ גס
2 חופני נבטי שעועית
½ בצל סגול חתוך לרצועות
10 ענפי אספרגוס חתוכים ל- 3 (אופציונאלי)
6 עלי בזיל
1/3 כוס שמן צמחי

לרוטב

4 כפות מים
4 כפות סויה
כף חומץ ( חומץ אורז הכי טוב)
2.5 כפות שבבי קוקוס
כפית ג'ינג'ר קלוף ומגורר
שן שום קצוצה
3 כפיות דבש
½ כפית מלח פלפל צ'ילי קצוץ

אופן ההכנה:

1 מקמחים את רצועות הבשר, מעבירים למסננת ומנערים היטב להסרת הקורנפלור המיותר. 2. מחממים ווק לחום גבוה מאוד, מוסיפים שמן ומחממים שנית עד שהשמן מעשן. 3. מטגנים את הבשר ב 2 חלקים כ 30 שניות בכל פעם, מסננים ומוציאים לכלי נפרד. שומרים חם. 4. מוסיפים לווק בצל ירוק חלק לבן בלבד ומקפיצים כ 1 דקה. 5. מוסיפים גזר, קישוא, מחצית מכמות הקשיו ומקפיצים כדקה נוספת. 6. מוסיפים נבטים ועלי בזיל מקפיצים מעט לפיזור אחיד ומשיבים את הבשר לווק. 7. מוזגים מעל את הרוטב ומערבבים היטב כ 1/2 דקה מתחתית הווק כלפי מעלה לקבלת פיזור אחיד של כל המרכיבים. 8. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הקשיו והבצל הירוק ומגישים.