אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

טי-בון טלה במרינדת שום ועשבי תיבול

סינטת פילה עסיסית ועשירה בטעמים

עידו זרמי | חינאווי בוצ'ר שופ | פורסם 08/04/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

8 חתיכות טי-בון טלה איכותי
1 כפית מלח דק
2 לימונים חתוכים לרבעים

למרינדה

4 כפות מיץ לימון
2 ענפי רוזמרין, עלים בלבד
6 ענפי תימין, עלים בלבד
4 שיני שום, פרוס דק
1 כפית מלח דק
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית גרגירי כוסברה
1 כפית סומק איכותי
1/2 כוס שמן זית כתית טהור

אופן ההכנה:

1 מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה, עדיף במעבד מזון, למעט שמן הזית.

2 מוסיפים את שמן הזית בהדרגה עד ליצירת מרינדה אחידה.

3 יוצקים את המרינדה לתוך קערה רחבה ומסדרים בתוכה את הטי-בונים בשכבה אחת.

4 מניחים במקרר לשעתיים עד ארבע שעות.

5 מוציאים מהמקרר חצי שעה לפני הצלייה, מתבלים את הטי-בונים במלח וצולים בגריל למידת העשייה הרצויה. מגישים עם רבע לימון ממנו סוחטים מיץ על הטי-בון.