צילום׃ יחסי ציבור
טי-בון טלה במרינדת שום ועשבי תיבול
סינטת פילה עסיסית ועשירה בטעמים
עידו זרמי | חינאווי בוצ'ר שופ
| פורסם 08/04/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
8 חתיכות טי-בון טלה איכותי
1 כפית מלח דק
2 לימונים חתוכים לרבעים
למרינדה
4 כפות מיץ לימון
2 ענפי רוזמרין, עלים בלבד
6 ענפי תימין, עלים בלבד
4 שיני שום, פרוס דק
1 כפית מלח דק
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית גרגירי כוסברה
1 כפית סומק איכותי
1/2 כוס שמן זית כתית טהור
אופן ההכנה:
1 מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה, עדיף במעבד מזון, למעט שמן הזית.
2 מוסיפים את שמן הזית בהדרגה עד ליצירת מרינדה אחידה.
3 יוצקים את המרינדה לתוך קערה רחבה ומסדרים בתוכה את הטי-בונים בשכבה אחת.
4 מניחים במקרר לשעתיים עד ארבע שעות.
5 מוציאים מהמקרר חצי שעה לפני הצלייה, מתבלים את הטי-בונים במלח וצולים בגריל למידת העשייה הרצויה. מגישים עם רבע לימון ממנו סוחטים מיץ על הטי-בון.