אוכל
צילום׃ ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

מפרום ללא טיגון

תתפלאו, אבל לא חייבים לטגן מפרום כדי לקבל טעמים טובים ועמוקים. אפשר גם להשקיע ברוטב וליהנות לא פחות מהסיר הזה עם הרבה פחות קלוריות ופחות עבודה ובלגן. בקיצור, מהיום לא חייבים לטגן מפרום

ענת אלישע | Anat Elisha Kitchen | פורסם 22/08/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 115 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית 28-30 ס"מ:

8 תפוחי אדמה בינוניים קלופים

500 גרם בשר בקר טחון

רבע צרור פטרוזיליה קצוץ

גבעול סלרי קצוץ (כולל העלים)

גזר בינוני קלוף ומגורד דק

בצל בינוני קצוץ

תפוח אדמה קטן מגורר דק/טחון

2 כפות פירורי לחם (בפסח: קמח מצה)

חצי כפית פפריקה מתוקה

רבע כפית כורכום

חצי כפית בהרט/תבלין למפרום

חצי כפית פלפל שחור/לבן

כפית שטוחה מלח

לרוטב:

2 בצלים בינוניים קצוצים

3 שיני שום פרוסים דק

2 גבעולי סלרי קצוצים (כולל העלים)

4-5 עגבניות קלופות ומגורדות/מרוסקות

2 כפות גדושות רסק עגבניות

6-7 כפות שמן זית איכותי

כף שטוחה פפריקה מתוקה

כפית בהרט/תבלין למפרום

חצי כפית כורכום

כפית מחוקה פלפל שחור/לבן

מלח לפי טעם אישי

אופן ההכנה:

1 בקערה מניחים את מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב.

2 חותכים את תפוחי האדמה לטבעות בעובי 1-1.5 ס"מ.

טבעות בעובי 1-1.5 ס
טבעות בעובי 1-1.5 ס"מ|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

3 יוצרים מהבשר קציצות שטוחות ומניחים כל קציצה על פרוסת תפוח אדמה. מכינים כך את כל השאר.

למתכון המלא בבלוג של ענת אלישע

וזה האינסטגרם המהמם שלה

4 בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל.

5 מטגנים כ 3 דקות ומוסיפים את הסלרי והשום. מטגנים עוד כ 2 דקות.

6 מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד דקה.

7 מוסיפים את כל התבלינים, רסק העגבניות ומערבבים היטב.

8 מוסיפים כ-2 וחצי כוסות מים. מבשלים כרבע שעה על להבה נמוכה.

9 יוצקים חצי מכמות הרוטב לקערה ומניחים בצד.

מפרום ללא טיגון (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
מפרום ללא טיגון|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

10 מסדרים את תפוחי האדמה עם הקציצה בצורת ספירלה.

11 יוצקים את הרוטב ששמנו בצד מעל תפוחי האדמה.

12 מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.

אל תוותרו על עוד רבע שעה בתנור (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
אל תוותרו על עוד רבע שעה בתנור|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

13 מבשלים על להבה בינונית כשעה ורבע ומדי פעם בודקים שיש מספיק נוזלים, במידה וחסר מוסיפים חצי כוס.

14 מומלץ: להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לרבע שעה נוספת אבל זה לא חובה.

15 מפזרים פטרוזיליה ומגישים.