שקשוקה עם מרגז
ארחות בוקר מסורתית עם טוויסט קטן וחריף
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
לפלפל צ'ומה
300 גרם פלפלים אדומים יבשים
2 לימונים שלמים, קלופים וחתוכים ל-4 רבעים
4 שיני שום
1 כפית כמון
מלח, פלפל
מעט אבקת צ'ילי
¾ כוס שמן זית
לשקשוקה
¼ כוס שמן זית
6 נקניקיות מרגז
4 שיני שום חצויות
3 כפות פלפל צ'ומה (מצרכים ומתכון בהמשך)
1 כפית כמון
4 עגבניות קלופות, קצוצות
מלח, פלפל שחור טחון טרי
8 ביצים
אופן ההכנה:
אופן הכנת הפלפל צ'ומה:
1 מנקים את הפלפלים האדומים מחרצנים וגבעולים ומשרים במים לחצי שעה. 2. טוחנים במטחנת בשר יחד עם הלימונים,השום, הכמון,המלח, הפלפל ואבקת צ'ילי. 3. מוסיפים את שמן הזית ובוחשים למשחה אדומה אחידה.
מכינים את השקשוקה: 1. מחממים את השמן במחבת רחבה וכשהוא חם, מכניסים פנימה את המרגז לטיגון עד להשחמה קלה. מוציאים את המרגזים. 2. מוסיפים את השום והפלפל צ'ומה לטיגון של שלוש דקות. 3. מוסיפים את העגבניות, מלח ופלפל וממשיכים לבשל כמה דקות. 4. מחזירים את המרגז חזרה לעגבניות. 5. שוברים פנימה את הביצים, כך שתישארנה שלמות ויפות ומבשלים על להבה נמוכה עד שהביצים מצטמקות.