אוכל
צילום׃ דניאל בר און

שווארמה פרגית והודו

השווארמה הזו היא אולי לא מכבש, אבל השדרוגים לצד הפרגיות וההודו, כמו צזיקי וצ'יפס ברוטב נענע שקדים ודבש, מפצים ובגדול

שי טובול | מאסטר שף | פורסם 18/02/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.2 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לשווארמה:

פרגיות

חזה הודו

שומן כבש

למרינדה:

טימין

רוזמרין

חרדל דיז'ון

שמן זית

מלח

לימון

אורגנו

כמון

כורכום

אגוז מוסקט

כוסברה

פלפל לבן

לפסטו נענע:

100 גרם שקדים

כפית דבש

שמן זית

צרור עלי נענע

לצזיקי:

מלפפון

נענע קצוצה

גבינות צאן

גביע יוגורט

שמן זית

מלח

אופן ההכנה:

1 מכינים שיפוד מעורב עם שכבות של סוגי הבשר השונים. מערבבים יחד טימין, רוזמרין וחרדל דיז'ון, שמן זית ומלח ואת יתר המרכיבים. מברישים את הבשר ברוטב ומעלים על מתקן השווארמה עד שהבשר מוכן.

2 פורסים תפוחי אדמה לפרוסות בינוניות. מפזרים מעל מלח, פלפל לבן ושמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 30 דקות.

3 פסטו הנענע: במיקסר שמים את כל מרכיבי הפסטו וטוחנים עד לקבלת רוטב אחיד. מורחים את הפסטו על פרוסות תפוחי האדמה.

4 הצזיקי: קוצצים מלפפון דק, ומערבבים ביחד עם הנענע הקצוצה, גבינות הצאן (לפי הטעם) וגביע יוגורט. מוסיפים מעט שמן זית ומלח לפי טעם.

5 הרכבת המנה: מסדרים בצלחת את בשר הפרגיות וההודו וליד את תפוחי האדמה עם הפסטו. בצלוחית נפרדת מגישים את הצזיקי. להגיש עם פיתות טריות. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים