קדירת בשר בנוסח ארגנטינאי
מנה בשרית עשירה בניחוחות דרום אמריקאים, עם קבנוס, עדשים וחריפות מעודנת
אורן גלעד | עושים שכונה
| פורסם 09/12/10
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
כוס עדשים ירוקות שהושרו כל הלילה
1קילו קוביות גולש חתוך לקוביות של 2.5 ס"מ
1 חבילת קבנוס חתוך לקוביות של 1 ס"מ
2 כפות רסק עגבניות
4 כפות שמן
2 בצל בינוני קצוץ
4 שיני שום קצוץ
1/2 גמבה קצוצה
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ
אבקת מרק עוף
½ כפית כמון
½ כפית פפריקה מתוקה
½ כפית פלפל לבן
כפית סוכר
מים רותחים
מספר עלי דפנה
3 כפות קמח
אופן ההכנה:
1 מקמחים את הבשר.
2 מחממים 2 כפות שמן בסיר הקדירה ומוסיפים את הבשר עד לסגירתו.
3 מחממים 2 כפות שמן במחבת בינונית ומזהיבים בה את הבצל. מוסיפים את הפלפל והקבנוס ומטגנים כדקה.
4 מוסיפים למחבת רסק עגבניות וכוס מים ומערבבים.
5 מוסיפים את תכולת המחבת לקדירה, מוסיפים את התבלינים ואת עלי הדפנה.
6 מוסיפים ציר של מרק עוף עד לכיסוי של כל הרכיבים. מבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים.
7 לפני ההגשה מסננים את הרכיבים מהנוזלים ומגישים.