אוכל
צילום׃ istockphoto

גרסה ביתית צנועה לאסדו

מתכון לאסאדו כמעט כמו בדרום אמריקה

עדי רם | מועצת הבקר והחלב | פורסם 06/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.3 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

האסדו, שהוא נתח מהקשתית, ייאפה הפעם אצלנו בבית בתנור כך שאפילו ליוצאי אמריקה הדרומית לא יישארו מילים.

מרכיבים (4 מנות):

צלע מהקשתית עם העצם במשקל ½ 1 ק"ג , מסומנת במסור ב- 4 מקומות
3 כפות ריבת תפוזים
¼ כוס מים רותחים
מעט שמן צ`ילי או משהו אחר חריף
3 כפות מרק אבקת בצל
נייר כסף

אופן ההכנה:

נמיס את ריבת התפוזים במים רותחים, נמרח את הצלע, נפזר את אבקת מרק בצל, נוסיף מעט חריפות באמצעות שמן צ`ילי, נסגור היטב ביריעת נייר כסף כפולה ונכניס לתנור ב- 120 מעלות למשך 7 שעות! הבשר ייצא נימוח וטעים. אפשר לתבל אסדו גם בחרדל דיז`ון גרגרים ומעט דבש בתוספת שני גבעולי רוזמרין, אבל להקפיד לעטוף בנייר כסף ולצלות זמן רב.