אוכל
צילום׃ עודד קרני

תבשיל חומוס עם בשר ראש

מתכון של מסעדת מרקש

ג'יזל כהן-סקלי | rest | פורסם 15/04/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (7 מנות):

3 כוסות חומוס שהושרו לילה ובושלו במים עד לריכוך
1 חבילת גידים
1 קילו בשר ראש
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף פפריקה חריפה
1/4 כוס שמן
1 ראש שום קלוף וחתוך לקוביות
1 כף כמון
מים לכיסוי הבשר

אופן ההכנה:

1 מניחים בסיר גדול את השום החתוך, השמן, הפפריקה המתוקה והחריפה והגידים. מכסים במים עד כחמישה ס"מ מעל לגידים ומבשלים כשעה מעל להבה נמוכה. 2. לאחר כשעה מוסיפים את בשר הראש וממשיכים לבשל עד שהגידים והבשר מתרככים (לפחות שעתיים) במידת הצורך מוסיפים לתבשיל מים. 3. לאחר שהבשר התרכך מוסיפים לסיר את גרגרי החומוס ומבשלים יחד רבע שעה נוספת. 4. מוסיפים את הכמון, מבשלים עוד כ-10 דקות, מגביהים את הלהבה ונותנים לרוטב לבעבע במטרה לצמצם את הנוזלים (עדיין, יש לשמור שיישאר הרבה רוטב ושהתבשיל יהיה קטיפתי). 5. בסוף הבישול לטעום, ולהוסיף מלח לפי הצורך. אפשר לקצר את זמן הבישול בחצי, אם משתמשים בסיר לחץ.