אוכל
תמונת AVI׃ mako

ראגו צוואר טלה עם פסטה

מתכון מנצח לרוטב בשרי ועסיסי המוגש על צינורות פסטה טריים

חיים כהן | כל אחד רוצה להיות טבח | פורסם 09/10/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 96 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

6 שיני שום

ענף רוזמרין

צוואר טלה (כ-2.5 ק"ג)

עגבניות קלופות משומרות (עדיף מתוצרת איטליה)

חצי חבילת צינורות פסטה (עדיף של דה צ'קו)

שמן זית טוב

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 מחממים את הסיר. ברגע שהוא חם, מזלפים לתוכו שמן זית ומוסיפים 6 שיני שום שלמות ורוזמרין. כשהשום מתחיל להשחים מוציאים את השום והרוזמרין.

2 סוגרים ומתבלים צוואר טלה שלם במלח ופלפל בלבד.

3 מוסיפים את רוטב העגבניות והעגבניות המשומרות לצוואר הטלה ומבשלים במכסה סגור למשך 3 וחצי עד 4 שעות.

4 מפרקים בעדינות בעזרת כפות את הבשר מהעצם והסחוס ומשאירים בסיר רק את הבשר המפורק.

5 שלב שני: מבשלים את הפסטה (צינורות) לדרגת אל דנטה ומסננים.

6 מערבבים את הפסטה יחד עם הבשר, מוסיפים שמן זית וממשיכים לבשל עוד כמה דקות.