תמונת AVI׃ mako
ראגו צוואר טלה עם פסטה
מתכון מנצח לרוטב בשרי ועסיסי המוגש על צינורות פסטה טריים
חיים כהן | כל אחד רוצה להיות טבח
| פורסם 09/10/11
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
6 שיני שום
ענף רוזמרין
צוואר טלה (כ-2.5 ק"ג)
עגבניות קלופות משומרות (עדיף מתוצרת איטליה)
חצי חבילת צינורות פסטה (עדיף של דה צ'קו)
שמן זית טוב
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1 מחממים את הסיר. ברגע שהוא חם, מזלפים לתוכו שמן זית ומוסיפים 6 שיני שום שלמות ורוזמרין. כשהשום מתחיל להשחים מוציאים את השום והרוזמרין.
2 סוגרים ומתבלים צוואר טלה שלם במלח ופלפל בלבד.
3 מוסיפים את רוטב העגבניות והעגבניות המשומרות לצוואר הטלה ומבשלים במכסה סגור למשך 3 וחצי עד 4 שעות.
4 מפרקים בעדינות בעזרת כפות את הבשר מהעצם והסחוס ומשאירים בסיר רק את הבשר המפורק.
5 שלב שני: מבשלים את הפסטה (צינורות) לדרגת אל דנטה ומסננים.
6 מערבבים את הפסטה יחד עם הבשר, מוסיפים שמן זית וממשיכים לבשל עוד כמה דקות.