אוכל
צילום׃ דניאל בר און

צלעות טלה לצד מניפת תפו"א ומנגולד מוקפץ

נתח של צלעות טלה בתוספת של תפוחי אדמה לצד מנגולד, בצלצלי שאלוט ושום

מסרט וולדמיכאל | מאסטר שף | פורסם 28/03/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 157 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

8 צלעות כבש לא חתוכות

5 תפוחי אדמה קטנים, פרוסים לעיגולים דקים

ביצה טרופה, מתובלת במלח ופלפל

2 שיני שום

2 בצלצלי שאלוט, קצוצים דק

300 גרם עלי מנגולד, (רק העלים, ללא הגזע)

מלח

פלפל שחור

שמן זית

אופן ההכנה:

1 חולטים את תפוחי האדמה במים רותחים כ־ 10 דקות, מסננים, מייבשים קלות וטובלים בביצה. מניחים את הפרוסות בתוך רינג בצורת מניפה.

2 מעבירים את הרינג בעדינות, עם מרית, למחבת מחוממת עם שמן זית, מכסים את המחבת ומזהיבים את תפוחי האדמה בצד אחד. מוציאים בעדינות את הרינג, הופכים את המניפה ומזהיבים גם את הצד השני. מוציאים בעדינות לצלחת.

3 במחבת נוספת מחממים שמן זית, מוסיפים את שיני השום ומבשלים כ-3 דקות. מוסיפים את השאלוט ומבשלים כ-5, מכניסים את המנגולד ומבשלים כ-7 דקות, עד לריכוך.

4 במחבת שלישית עם שמן זית צורבים את הצלעות משני צדן, עד שהשומן הופך פריך. מעבירים את המחבת לתנור חם (200 מעלות) לכ-14 דקות ומוציאים ל-10 דקות מנוחה. מפרידים את הצלעות לזוגות.

5 הגשה: על צלחת הגשה מניחים את מניפת תפוחי האדמה, לצדה מנגולד וצלעות כבש.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים