דונר טורקי ביתי בתנור
בימים האחרונים אין בלוגר אוכל שלא ניסה את המתכון הזה, לשווארמה שמכינים בנייר אפייה מגולגל בתנור. לין לוי נשלחה לנסות ולבדוק אם זה באמת גאוני כמו שכולם אומרים, וגילתה שכן, לגמרי. ואפילו יותר
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
אם הצלחתם לדרוך בימים האחרונים בטיקטוק או באינסטגרם ולא לראות את גרסת השווארמה שמכינים בתנור מבשר טחון - אולי כדאי שתמלאו לוטו. הדונר הטורקי הוא המתכון הכי ויראלי היום, ואחרי שניסינו אנחנו יודעים להגיד שבצדק גמור! אפשר להכין אותו עם בקר, אפשר לשלב בשר טלה ואפשר להישאר בגבולות העוף (רצוי פרגית), מה שחשוב הוא התבלינים, שאחראים על הטעם, וצורת הצלייה, שיוצרת את האפקט של גילופי בשר דקים. יש ביסים פריכים, יש ביסים רכים, ממש כמו בשווארמה מסיח אמיתי.
מרכיבים (2 מנות):
400 גרם בשר טחון
כפית שטוחה פפריקה
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית שטוחה פלפל קייג'ון
כפית שטוחה תבלין שווארמה
כפית שטוחה תבלין גריל עוף
2 כפיות מיונז
2 כפיות ספייסי מיונז
2 כפיות רסק עגבניות
להרכבת המנה:
טורטיות (לא חובה)
עגבנייה, חתוכה לרבעים
בצל, חצוי או חתוך לרבעים
פלפל חריף
טחינה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות. מערבבים את הבשר עם כל שאר המרכיבים. לשים היטב בידיים עד לקבלת תערובת אחידה ואוספים לצורת כדור.
2 פורשים נייר אפייה על השיש ומניחים את כדור הבשר הגדול במרכזו.
3 מכסים את הבשר בנייר אפייה נוסף ומרדדים מהמרכז והחוצה, עד שמתקבלת שכבה דקה של בשר שמכסה את כל שטח נייר האפייה.


4 מורידים לאט ובזהירות את נייר האפייה העליון ומגלגלים את הנייר התחתון עם הבשר המודבק עליו (הבשר פונה כלפי מעלה).
5 מניחים את הגליל בתבנית התנור ולידו מסדרים עגבנייה, בצל לבן ופלפל חריף.
6 צולים חצי שעה בתנור החם.
7. מוציאים את התבנית ופותחים את נייר האפייה בזהירות (זה לוהט!).
8 מגישים בטורטייה או בצלחת, עם טחינה והירקות הצלויים.



בתיאבון!




