אוכל
צילום׃ istockphoto

לשון מרוקאית אשכנזית

מתכון המשלב בין המטבח המרוקאי והמזרח אירופאי

זמי שרייבר | מסעדת סנדר | פורסם 24/06/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.7 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לשון שלמה ומנוקה של עגל
שני בצלים
מעט שמן
3-4 שיני שום כתושות
רבע צרור כוסברה
כף כורכום
כפית פפריקה חריפה
כפית פפריקה מרוקאית

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הלשון בסיר עם הבצל והשום עד להזהבת הבצל. מוסיפים מים עד לכיסוי הלשון ומבשלים כשעה וחצי על להבה נמוכה. 2. לאחר מכן מוסיפים את התבלינים, מעט מלח לפי הטעם וכף קמח על מנת להסמיך את הרוטב. 3. כאשר הלשון רכה, מוסיפים את הכוסברה, מבשלים למשך עוד מספר דקות. מוציאים את הלשון ומקררים. 4. פורסים לפרוסות של 1.5 ס"מ. מחזירים למחבת לחימום אחרון עם מעט רוטב מעל ומגישים.