אוכל
צילום׃ dulezidar, Istock

כופתאות בשר במרק ירקות

כופתאות בשר טעימות המתבשלות במרק כרישה ועגבניות ומוגשות על מצע אורז לבן

| null | פורסם 04/04/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

למרק

1 כרשה (רק החלק הלבן) פרוס לפרוסות דקות

1 בצל קצוץ

2 כפות שמן לטיגון

קורט פלפל שחור

קורט פפריקה מתוקה

4 מקלות סלרי קצוצים

חופן עלי סלרי רעננים קצוצים

3 שיני שום פרוסות דק

חצי כוס עלי נענע קצוצים

1 עגבניה או 2 כפות רסק עגבניות

1 לימון

1 כף סוכר חום

1 כוס מים

לכופתאות

חצי קילו בשר טחון

3 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק

כף שמן

קורט פלפל

קורט מלח

לאורז

כוס אורז

2 כוסות מים

כפית מלח

1 כפות שמן לטיגון

אופן ההכנה:

 להכנת המרק:1 שמים בסיר 2 כפות שמן ומטגנים את הכרשה והבצל הקצוצים עד שהם נעשים שקופים. 2. מוסיפים את הסלרי וממשיכים בטיגון.3. מכינים רוטב מרסק עגבניות (או עגבניה קצוצה), מים, סוכר ומיץ לימון. מוסיפים את הרוטב לסיר.4. מוסיפים את השום והנענע ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 10 דקות.

להכנת הכופתאות:5 מערבבים את הבשר, הבצל הירוק, הפלפל, המלח והשמן לעיסה. יוצרים כופתאות קטנות בצורת כדורים.  6. מוסיפים את הכופתאות למרק (לאחר שהמרק בושל 10 דקות) ומבשלים עוד כ-20 דקות.

להכנת האורז:7 משרים את האורז במים פושרים כחצי שעה ומסננים. 8. מטגנים את האורז כדקה בסיר עם מעט שמן. מוסיפים 2 כוסות מים וכפית מלח, מערבבים מעט (במהלך כל ההכנה רצוי לא לערבב את האורז, כדי שיצא "אחד אחד" ולא עיסה!) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, סוגרים את מכסה הסיר ומבשלים כ-20 דקות.

להגשה:9 שמים כ-3 כפות אורז בצלחת, מוסיפים מעל את המרק וכמה כופתאות. מקשטים בעלי נענע.