ספייריבס של "בייבי טלה" בסגנון תאילנדי
עם לחם תירס אמריקאי וצ'אטני אננס הודי
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
4 נתחי ספייריבס של בייבי טלה
כף מחית קארי אדום
מיץ מתפוז אחד
מיץ מחצי לימון
2 כפות סוכר
פחית חלב קוקוס
כף בוטנים קלויים
עלים מ- 4 ענפי כוסברה
בצל ירוק פרוס דק
כף שמן סויה, מלח, פלפל
ללחם התירס
120 גרם פולנטה
250 גרם חלב
חצי כפית מלח
5 גרם אבקת אפיה
120 גרם קמח
50 גרם חמאה/שמן
2 כפות סוכר
1 ביצה
לצ'אטני אננס
1/2 אננס טרי (אפשר להחליף בתפוח עץ חמוץ)
2 כפות סוכר
5 כפות חומץ בן יין
צ'ילי אדום/ירוק טרי – לפי הטעם.
2 כפות שמן.
לפאק צ'וי
4 צרורות פאק צ'וי
1 שן שום
כף שמן
כף סויה
אופן ההכנה:
1 מכינים את לחם התירס: מערבבים את הפולנטה ואת החלב ומניחים למנוחה כ- 10 דקות, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים באמצעות מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבניות סברינה משומנות ואופים בתנור בחום 180 מעלות כ-15 דקות או יותר בהתאם לגודל התבניות.
2 מכינים את הצ'אטני: חותכים את האננס לקוביות קטנות, מניחים בסיר עם שאר החומרים ומבשלים עד לאידוי מוחלט של הנוזלים. שומרים.
3 מכינים את הרוטב לספייריבס: בסיר קטן מחממים מעט שמן, מוסיפים את מחית הקארי האדום ומטגנים מספר שניות, מוסיפים את הנוזלים והסוכר ומבשלים כ-5 דקות.
4 מתבלים את הספיירביס במלח ובלפלפל ומשחימים בעדינות משני הצדדים במחבת. מעבירים לתבנית ויוצקים מעל את הרוטב, מכניסים לתנור חם לצלייה במשך 20 דקות.
5 מקפיצים את עלי הפאק צ'וי במחבת עם מעט שמן, מוסיפים את השום הכתוש ואת הסויה.
6 בצלחת הגשה מניחים את הפאק צ'וי המוקפץ, לצידו מניחים לחם תירס ועליו מעט צ'אטני אננס ואת נתח הספייריבס. מעטרים בעלי כוסברה, בצל ירוק ובבוטנים קלויים קצוצים. מגישים מייד.