אוכל
צילום׃ "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה

ספייריבס של "בייבי טלה" בסגנון תאילנדי

עם לחם תירס אמריקאי וצ'אטני אננס הודי

מאיר דנון | "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה | פורסם 21/03/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 נתחי ספייריבס של בייבי טלה
כף מחית קארי אדום
מיץ מתפוז אחד
מיץ מחצי לימון
2 כפות סוכר
פחית חלב קוקוס
כף בוטנים קלויים
עלים מ- 4 ענפי כוסברה
בצל ירוק פרוס דק
כף שמן סויה, מלח, פלפל

ללחם התירס

120 גרם פולנטה
250 גרם חלב
חצי כפית מלח
5 גרם אבקת אפיה
120 גרם קמח
50 גרם חמאה/שמן
2 כפות סוכר
1 ביצה

לצ'אטני אננס

1/2 אננס טרי (אפשר להחליף בתפוח עץ חמוץ)
2 כפות סוכר
5 כפות חומץ בן יין
צ'ילי אדום/ירוק טרי – לפי הטעם.
2 כפות שמן.

לפאק צ'וי

4 צרורות פאק צ'וי
1 שן שום
כף שמן
כף סויה

אופן ההכנה:

1 מכינים את לחם התירס: מערבבים את הפולנטה ואת החלב ומניחים למנוחה כ- 10 דקות, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים באמצעות מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבניות סברינה משומנות ואופים בתנור בחום 180 מעלות כ-15 דקות או יותר בהתאם לגודל התבניות.

2 מכינים את הצ'אטני: חותכים את האננס לקוביות קטנות, מניחים בסיר עם שאר החומרים ומבשלים עד לאידוי מוחלט של הנוזלים. שומרים.

3 מכינים את הרוטב לספייריבס: בסיר קטן מחממים מעט שמן, מוסיפים את מחית הקארי האדום ומטגנים מספר שניות, מוסיפים את הנוזלים והסוכר ומבשלים כ-5 דקות.

4 מתבלים את הספיירביס במלח ובלפלפל ומשחימים בעדינות משני הצדדים במחבת. מעבירים לתבנית ויוצקים מעל את הרוטב, מכניסים לתנור חם לצלייה במשך 20 דקות.

5 מקפיצים את עלי הפאק צ'וי במחבת עם מעט שמן, מוסיפים את השום הכתוש ואת הסויה.

6 בצלחת הגשה מניחים את הפאק צ'וי המוקפץ, לצידו מניחים לחם תירס ועליו מעט צ'אטני אננס ואת נתח הספייריבס. מעטרים בעלי כוסברה, בצל ירוק ובבוטנים קלויים קצוצים. מגישים מייד.