אוכל
צילום׃ אפרת ליכטנשטט, טעמים של בית, הוצאת כתר

תבשיל שעועית עם קציצות מרגז

לא תצליחו להתקיל את אבי לוי עם קציצות, ופה הוא יצר את אחד השילובים המעניינים שיש: קציצות מתובלות וחריפות עם שעועית לבנה, רוטב עגבניות פיקנטי וערימות של שום. לו רק הייתה לנו חלה טרייה

אבי לוי | טעמים של בית, הוצאת כתר | פורסם 23/11/25 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי

לא אוהב

שנה גודל אות

 

 

מרכיבים :

לתבשיל שעועית (4-6 מנות):

4 כפות שמן זית

5 שיני שום פרוסות

2 כפיות פפריקה מתוקה

6 עגבניות קלופות קצוצות היטב

כפית פלפל שאטה גרוס

כפית כמון

כף מלח גס

2 פלחי לימון כבוש

2 כוסות שעועית לבנה, מושרית לילה שלם במים קרים ומבושלת במים עד לריכוך

לקציצות:

500 גרם בשר בקר טחון (מומלץ לערבב עם 100 גרם שומן כבש)

2 כפיות פלפל שאטה גרוס

פלפל ירוק חריף, קצוץ היטב

כף כמון

חצי כוס כוסברה קצוצה

כפית פפריקה מתוקה

כף מלח גס

5 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:

אופן ההכנה:

1 לתבשיל: מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את שיני השום בעדינות עד שיזהיבו מעט. מתבלים בפפריקה. מוסיפים עגבניות קצוצות, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות. מוסיפים את יתר התבלינים, הלימון הכבוש והשעועית וממשיכים לבשל כשעה על להבה נמוכה.

2 לקציצות: בקערה גדולה מערבבים היטב את כל החומרים לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. יוצרים כ-20 כדורים קטנים מאוד. במחבת רחבה מחממים 2 כפות שמן זית וצורבים את הקציצות מכל הצדדים.

3 מעבירים את הקציצות לסיר השעועית, מכסים ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה. אם חסרים נוזלים, אפשר להוסיף חצי כוס מים חמים.