תבשיל שעועית עם קציצות מרגז
לא תצליחו להתקיל את אבי לוי עם קציצות, ופה הוא יצר את אחד השילובים המעניינים שיש: קציצות מתובלות וחריפות עם שעועית לבנה, רוטב עגבניות פיקנטי וערימות של שום. לו רק הייתה לנו חלה טרייה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לתבשיל שעועית (4-6 מנות):
4 כפות שמן זית
5 שיני שום פרוסות
2 כפיות פפריקה מתוקה
6 עגבניות קלופות קצוצות היטב
כפית פלפל שאטה גרוס
כפית כמון
כף מלח גס
2 פלחי לימון כבוש
2 כוסות שעועית לבנה, מושרית לילה שלם במים קרים ומבושלת במים עד לריכוך
לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון (מומלץ לערבב עם 100 גרם שומן כבש)
2 כפיות פלפל שאטה גרוס
פלפל ירוק חריף, קצוץ היטב
כף כמון
חצי כוס כוסברה קצוצה
כפית פפריקה מתוקה
כף מלח גס
5 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
אופן ההכנה:
1 לתבשיל: מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את שיני השום בעדינות עד שיזהיבו מעט. מתבלים בפפריקה. מוסיפים עגבניות קצוצות, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות. מוסיפים את יתר התבלינים, הלימון הכבוש והשעועית וממשיכים לבשל כשעה על להבה נמוכה.
2 לקציצות: בקערה גדולה מערבבים היטב את כל החומרים לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. יוצרים כ-20 כדורים קטנים מאוד. במחבת רחבה מחממים 2 כפות שמן זית וצורבים את הקציצות מכל הצדדים.
3 מעבירים את הקציצות לסיר השעועית, מכסים ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה. אם חסרים נוזלים, אפשר להוסיף חצי כוס מים חמים.




