אוכל
יח``צ׃  יחסי ציבור

שיפודי שקדי עגל על מקל סוס

עם סלסה דובדבנים וצ'ילי

ארז קומרובסקי | בראשית | פורסם 03/06/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1/2 1 כוסות דובדבנים מגולענים
4 פלפלי צ'ילי אדומים טריים
10 עלי בזיליקום
1 כף דבש
מלח ים גס
1 כפית קליפה מגוררת מלימון
1 כוס שמן זית
1/2 קילו שקדי עגל מנוקים
10 מקלות סוס (להשיג בחנויות תבלינים)
פלפל שחור טחון טרי
מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:

1 מדליקים גריל פחמים. 2. קוצצים את הדובדבנים, הצ'ילי והבזיליקום. מוסיפים את הדבש, מעט מלח, קליפת הלימון וחצי כוס שמן זית. 3. חותכים את שקדי העגל לקוביות ומשפדים על מקלות הסוס. 4. מורחים כל שיפוד בשמן זית וקולים על הגריל החם, דקה מכל צד. מתבלים במלח ים גס והמון פלפל שחור. 5. מניחים את השיפודים על צלחת הגשה, סוחטים מעל מיץ לימון ומגישים עם סלסת הדובדבנים.