צילום׃ dulezidar, Istock
נתחוני חזיר במרינדה
מנת בשר פשוטה וטעימה להפליא
גל הראל | rest
| פורסם 25/05/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (5 מנות):
1.5 ירך חזיר (פולקע) בלי עצם
200 גרם פטריות שמפיניון
5 גבעולי בצל ירוק קצוצים
3 כפות חומץ בן יין אדום
3 כפות סוכר חום
1 כף פפריקה מתוקה (אפשר גם מעט מתוקה)
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
חותכים את הבשר לקוביות קטנות (2 על 2 ס"מ)בקערה רחבה מערבבים היטב את החומץ, הסוכר והפפריקה. משרים בתערובת את נתחי הבשר למשך שעתיים לפחות (במקרר כמובן).מלהיטים מחבת כבדה וצולים מעליה את הבשר והפטריות (את הצלייה מבצעים בכמה מחזורים).מעבירים את הבשר והפטריות לצלחת ההגשה ומפזרים מעל את הבצל הירוק.