אוכל
צילום׃ מוטי בר און, אוכל מכל הלב

קדירת קציצות בקר ותפוחי אדמה בבירה

קדירת קציצות בקר עסיסיות בשילוב תפוחי אדמה נימוחים ברוטב עשיר של בצל מטוגן ובירה

מוטי בר און | אוכל מכל הלב | פורסם 01/12/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

1 ק"ג בשר בקר טחון טרי
2 ביצים
1 תפוח אדמה מגורד דק
2 בצלים בינונים מגורדים דק
מלח , פלפל שחור
פפריקה מתוקה
2 כפות שמן זית
10-12 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים (לא להכניס לתערובת הבשר)

לרוטב

4 בצלים גדולים לרוטב
2 כפות קמח
4 גזרים
4 שיני שום
1 בקבוק בירה לבנה 500 מ"ל
1 כוס מרק בצל
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הקציצות, כולל שמן הזית, עד לקבלת עיסה אחידה. מתבלים לפי הטעם. התיבול לא צריך להיות דומיננטי. מכניסים את התערובת למקרר ל-20-30 דקות.

2 מוציאים את התערובת מהמקרר ומכינים ממנה קציצות. מטגנים בשמן חם עד השחמה קלה. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

3 מטגנים את הבצלים שקצצנו גס בשמן שבו טיגנו את הקציצות, תוך כדי גירוד תחתית הסיר מהבשר שנדבק בו.

4 מטגנים בסבלנות על אש נמוכה עד שהבצל משחים.

5 מוסיפים את שיני השום ומערבבים עד שמרגישים היטב את ריחו. מוסיפים את הגזרים שפרסנו לטבעות ואת הקמח ובוחשים היטב.

6 מוסיפים את מרק הבצל (1 כף אבקה מרק מומסת ב-1 כוס מים רותחים). בשלב זה הרוטב סמיך ביותר בגלל הקמח. מוסיפים מיד את הבירה הלבנה ומערבבים היטב.

7 מוסיפים את תפוחי האדמה שחתכנו לפרוסות לא דקות מידי, מתבלים ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.

8 לבסוף מוסיפים את הקציצות שטיגנו קודם, מניחים על תפוחי האדמה ולא מערבבים.

9 מעבירים את הסיר לתנור ומחממים שעה וחצי בחום של 180 מעלות.