אוכל
צילום׃ דניאל בר און

סינטה ברוטב יין אדום וסלט פפאיה חם

בשר סינטה עסיסי שהושרה במרינדת יין אדום, שרי דובדבנים סיני ואניס לצד סלט פפאיה חרפרף וחמים. פחות משעתיים וזה מוכן. הקאטץ': חייבים לטעום כל הזמן

איתן סלומון וצילה עפר | | פורסם 03/02/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבשר:

1.5 ק"ג בשר סינטה

כף פלפל שחור

2 כפות מלח

50 גרם ממרח חרדל דיז'ון

כוס שמן קנולה

1 כוס יין אדום חצי יבש

לרוטב:

1 כוס יין אדום חצי יבש

1/2 כפית פלפל שחור

כף וחצי מלח אטלנטי

כף פלפל חריף (גרגירי צ'ילי)

כוס שרי דובדבנים סיני

3 כוכבי אניס

2 כפות סוכר חום

לסלט:

פפאיה

ראש כרפס

1 פלפל אדום חריף

2 תפוחי אדמה גדולים

2 בצלים גדולים אדומים חתוכים לרצועות

4 שיני שום חתוכים לפרוסות

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל

כף סוכר חום

צרור כוסברה

צרור פטרוזילה

צרור עלי כרפס

צרור נענע

אופן ההכנה:

1 הבשר: מורחים על הבשר חצי כפית פלפל שחור גרוס, מלח, את כל החרדל, השמן והיין. משרים ברוטב למשך 30 דקות.

2 שמים את הבשר על מסננת מעל סיר ונותנים למיצים לצאת. מוסיפים לסיר עוד כוס יין, חצי כפית פלפל שחור, כף מלח אטלנטי, פלפל חריף, שרי דובדבנים סיני,  את כוכבי האניס וסוכר חום. מרתיחים ומצמצמים את הרוטב במשך כחצי שעה.

3 על מחבת פסים מטגנים את הבשר במשך כ-20 דקות מכל הצדדים. מחממים תנור ל-250 מעלות. לאחר הטיגון מכניסים את הבשר לתבנית ביחד עם חצי כמות הרוטב . מכניסים את התבנית לתנור למשך 20 דקות. הופכים מדי פעם כדי שיתבשל בכל צדדיו.

4 מוציאים את הבשר מהתנור, נותנים לו לנוח כ-10 דקות ופורסים את נתח הסינטה לפרוסות דקות. מניחים את פרוסות הסינטה על צלחת הגשה. מחממים את חצי כמות הרוטב שנותרה, מצמצמים שוב ומוזגים על פרוסות הסינטה.

5 הסלט: חותכים את הפפאיה, את ראש הכרפס, הפלפל האדום ותפוח האדמה לגפרורים.

6 על מחבת מטגנים בשמן את הבצל והשום. מוסיפים למחבת את הירקות ומתבלים במלח, פלפל וסוכר חום למשך כ-20 דקות עד שהם רכים למחצה. מניחים את הירקות בקערת הגשה. קוצצים את הכוסברה, הפטרוזיליה, עלי הכרפס והנענע ומוסיפים לקערת ההגשה. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים