אוכל
צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל

קציצות בקר ולחם בציפוי פריך

הסודות של הקציצות האלה: לחם רטוב בתערובת, טחינה במעבד מזון וציפוי כמו של שניצל. התוצאה: פריכות אלוהית שמתחלפת באמצע הביס ברכות הרמונית וכיפית. ככה מרגישה קציצה שהיא בדיוק כמו שאנחנו אוהבים

ענת אלישע | mako אוכל | פורסם 24/01/24 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.4 67 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

 

מרכיבים (4 מנות):

500 גרם בשר בקר טחון

150 גרם חלה יבשה או לחם (שנשאר משבת)

בצל בינוני, קלוף

2 שיני שום

רבע צרור פטרוזיליה

רבע צרור כוסברה

כפית שטוחה בהרט לקובה

חצי כפית כמון

כפית שטוחה פלפל שחור

כפית מלאה מלח (או לפי הטעם)

לציפוי:

כוס קמח לבן

3 ביצים, טרופות

כוס וחצי פירורי לחם

אופן ההכנה:

1 משרים את החלה בקערת מים לשתי דקות. סוחטים היטב ומעבירים למעבד המזון.

2 מוסיפים בצל, שום, פטרוזיליה וכוסברה וטוחנים למחית. מעבירים לקערה.

3 מוסיפים בשר טחון ותבלינים ולשים בידיים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה.

4 יוצרים קציצות בידיים רטובות ומשטחים מעט. מצפים כל קציצה בקמח, ואז בביצה טרופה ופירורי לחם.

5 מחממים שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד הזהבה עמוקה.

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

קציצות בקר ולחם (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
קציצות בקר ולחם|צילום: ענת אלישע, mako אוכל
קציצות בקר ולחם של ענת אלישע (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
ומבפנים|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

בתיאבון!